Kırıkkale Belediyesinden ilaçlama çalışmaları

Kırıkkale Belediyesinden ilaçlama çalışmaları


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, mücavir alanı içerisinde, sivrisinek, karasinek, afit, crinoid, fare ve diğer haşerelere karşı ilaçlama yaptı.
     Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak, mücadeledeki birinci prensiplerinin üreme alanlarını kontrol altında tutarak doğaya gereksiz kimyasalları atılmasına engel olmayı amaçladıkları kaydedildi.
     Açıklamada, bugüne kadar sivrisinek ve crinoide mücadelesinde özellikle larva kaynak taramasında rögarlar, ızgaralar, fosseptik çukurları, sazlık alanlar, dereler, inşaat alanları, süs havuzları, büyük sitelerin asansör boşlukları, bağ ve bahçelerdeki sulama havuzları, bazı binaların bodrum katlarındaki su birikintileri kontrol edilerek periyodik olarak ilaçlanmasını sağladıkları belirtildi.
     Karasinek mücadelesinde, mahallelerde bulunan metruk evler, kontrolsüz çöp alanları, çöp kovaları, çöp konulan kaldırım alanları, ahırlar ve gübrelik alanlar, kümesler, tüm açık ve kapalı pazar yerleri gibi karasinek üreme alanları haftada bir ilaçlandığı ifade edilen açıklamada:
     Gece yapılan mücadelede ise şehir merkezi ve mahallelerde bulunan park alanları ve ağaçlar, piknik ve mesire alanları çeşitli haşerelere karşı ilaçlanmaktadır. Müdürlüğümüze yapılan müracaat ve şikayetlerde anında değerlendirilerek yapılan uygulanmalarla çok iyi sonuç alınmıştır.
     Temizlik İşleri Müdürü Yalçın Yılmaz da, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:
     Mücadelemize destek vermek için lütfen, balkon, teras ve bahçelerimizde su tutan bidon, leğen, pet şişe, lastik gibi malzeme ve eşyalarınızı kaldırınız, bodrum katlarınızda su birikintileri var ise mutlaka müdürlüğümüze bildiriniz.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Belediyesinden ilaçlama çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER