Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden denetim


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından kentte faaliyet gösteren kesimhanelerin denetlendiğini bildirildi.
     İl Müdürü Recep Kırbaş, yaptığı yazılı açıklamada, kesimhanenin, etleri insan tüketimine uygun olan hayvanların kesim ve yüzüm işlemlerinin yapıldığı, iç organlarının çıkartıldığı, karkas ve sakatatların soğutulduğu veya dondurulduğu işletmeler olduğunu belirterek, kent genelinde birisi özel, üçü resmi olmak üzere 4 kesimhanenin bulunduğunu kaydetti.
     Kesimhanelerde denetimlerin, Bakanlığın 2013/04 nolu, Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele ve Hayvan Hareketleri kontrolü genelgesine istinaden kesim amacıyla getirilen sığır cinsi hayvanların, merkez ilçe veya ilçe içi hareketlerinde pasaport, koyun ve keçi türü hayvanların merkez ilçe veya ilçe içi hareketlerinde nakil belgesi, ilçeler veya iller arası hareketlerinde ise veteriner sağlık raporları, hayvanlara ait kulak küpeleri ve veri tabanındaki kayıtlarının kontrolünün yapıldığını ifade eden Kırbaş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Kesimhane denetimlerini Kırıkkale İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri tarafından kesimhanelere görevlendirilen resmi veteriner hekimler tarafından yapılmaktadır. Bu veteriner hekimlerin görevi sadece hayvan hareketleri değil, hayvanların kesim öncesi muayenelerinden, etlerin parçalanıp son haline gelene kadar geçen bütün evrelerini denetlemek ve kontrol etmektir. Bu kontroller, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunun ilgili hükümlerine göre işlemler yapılmaktadır. Ayrıca kesimhanelerin kendi bünyelerinde veteriner hekim çalıştırma zorunluluğu vardır. Bu kontrollerin asıl amacı hijyenik şartlarda kaliteli et üretmektir. Hijyenik etin halk sağlığı için önemli olduğunu düşünürsek; Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak hijyenik kesim eşittir halk sağlığı sloganımızla denetim ve kontroller artarak devam edecektir.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER