Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldız:

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldız: -Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak Kırıkkale ve bölgenin en önemli sağlık kuruluşuyuz Öğretim elemanı yönünden de zengin bir kadroya sahibiz -2009 yılı eylül ayınd


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak Kırıkkale ve bölgenin en önemli sağlık kuruluşu, öğretim elemanı yönünden de zengin bir kadroya sahip olduklarını söyledi.
     Prof. Dr. Yıldız, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans salonunda düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 13 yıldır Kırıkkale kent merkezinde kısıtlı binasında hizmet veren Tıp Fakültesinin yeni binasında hizmete başladığını belirterek, taşınma işlemlerinin tamamlandığını kaydetti.
     İnsanların Ankaraya veya başka şehirlere yorulmasını istemediklerini ifade eden Prof. Dr. Yıldız, şöyle konuştu:
     Biz bütün bölgeden ve hatta Ankaradan hasta çekecek potansiyele sahibiz. Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, 18 yıl önce 3 Ocak 1995 tarih ve 6413 sayılı Bakanlar Kurulu karan ile kurulmuştur. 15 Şubat 1998 tarihinde öğretim üyelerinin hizmet verdiği Tıp Fakültesi polikliniği Kızılay Binasında hizmete açılmıştır. Fakültemiz ilk öğrencilerini 1998-1999 öğretim yılında almış ve ilk mezunlarım 2004 yılında vermiştir. 1997 yılında Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokol ile devralınan Kadın Hastalıkları ve Doğumevi inşaatı 2000 yılında tamamlanarak hastanemiz bu binaya taşınmıştır. Binanın imkanları zorlanarak 150 yatak kapasitesi oluşturulmuş, yapılan eklentilerle hizmet çeşitliliği artırılmaya çalışılmıştır. 12 yıl bu binada hizmet verilmiştir. Şehirdeki bina Tıp Fakültesine, Tıp Fakültesi Hastanesine uygun bir bina değildi. Poliklinikler için yeterli mekanımız yoktu. Servislerimiz sıkışıktı. Birden fazla klinik aynı koridor ve odalarda hizmet; veriyordu. Hem öğretim elemanı ve öğrencilerimizin hem de hastaların rahat edebilecekleri uygun mekanlarımız yoktu. Çok uzun süre bu koşullarda hizmet sürdürüldü. Bu koşullara rağmen sağlık hizmetleri ve tıp eğitimi alanında başarılı çalışmalara imza atılmıştır.
    
     -75 milyon 371 bin lira harcanarak hastane ve morfoloji binası tamamlanmıştır
    
     Prof. Dr. Yıldız, hem öğretim kadrosu ve öğrencilere, hem de hastalara yaraşır bir hastane binası için 2009 yılında Tıp Fakültesinin kuruluş kararından 5 yıl sonra Tıp Fakültesi Hastanesinin yatırımına başlanabildiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     2009 yılı eylül ayında 7 milyon liralık ödenekle temeli atılan Tıp Fakültesi Hastane binası 49 milyon 532 bin liraya tamamlanmıştır. Tıp Fakültesinin morfoloji binasına ise 2011 yılında başlandı ve toplamda 25 milyon 839 bin liralık ödenekle tamamlandı. Böylece toplamda 75 milyon 371 bin lira harcanarak hastane ve morfoloji binası tamamlanmıştır. Bu süreçte ihtiyaç duyduğumuz ek kaynakların temininde bize yardımcı olan üniversitemizin kurucu rektörü, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalaya, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaza, Kalkınma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı bürokratlarına teşekkür ediyorum. Yeni hastanemizin donanımı için 2012 yılında 20 milyon 150 bin lira ödenek alınmıştır. Bunun önemli bir kısmı harcanmıştır. 2013 yılında aldığımız 17 milyon 330 bin lira ile daha donanımlı bir hastane kurma çalışmalarımız devam edecektir.
    
     -Hizmetlerimizi 247 akademik personelle yürütüyoruz
    
     Prof. Dr. Yıldız, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak, Kırıkkale ve bölgenin en önemli sağlık kuruluşu olduklarını belirterek, öğretim elemanı yönünden de zengin bir kadroya sahip olduklarını bildirdi.
     Hizmetleri 45 profesör, 25 doçent, 45 yardımcı doçent, 5 uzman ve 127 araştırma görevlisi kadrosundan oluşan toplam 247 akademik personel ile yürüttüklerini ifade eden Prof. Dr. Yıldız, şunları söyledi:
     Yardımcı sağlık personeli ve diğer personel yönünden bu hastanede önemli artışlar yaptık. Burada hizmetimizin kalitesi mutlaka artacaktır. Biz deneyimli bir hastane ve ekip olarak her türlü sağlık hizmeti için halkımızın emrindeyiz. İnsanlarımızın Ankaraya veya başka şehirlere yorulmasını istemiyoruz. Biz bütün bölgeden ve hatta Ankaradan hasta çekecek potansiyele sahibiz. İddiamız, isteğimiz budur. Bazı alanlar itibariyle zaten bu yola girmiş durumdayız. Yeni hastanemizin hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldız: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER