Kırklarelideki sağanak

Kırklarelideki sağanak -CHP Kırklareli Milletvekili Kesimoğlu: -Sağanak nedeniyle oluşan su baskınlarında can kaybı olmamasının mutluluğunu yaşıyorum


KIRKLARELİ (A.A) - CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, sağanak nedeniyle oluşan su baskınlarında can kaybı olmamasının mutluluğunu yaşadığını bildirdi.
     Kesimoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Babaeski ilçesinde Şeytan Deresinin taşması sonucu bir çok ev ve iş yerini su bastığını söyledi.
     Baskın bölgesinde Kırklareli Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Babaeski Belediyesi ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Kesimoğlu, hasar tespit çalışmalarının kısa sürede yapılacağını ifade etti.
     Kesimoğlu, şunları kaydetti:
     Gelen felaketi önceden görebilmemiz sayesinde olayı can kaybı olmadan atlattık. Sağanak nedeniyle oluşan su baskınlarında can kaybı olmamasının mutluluğunu yaşıyorum. Uzmanlar yağışın ve selin aynı boyutta olmasa da yarına kadar sürebileceği uyarısında bulunuyor. Sular çekildikten sonra belediye ekiplerimiz temizlik çalışmalarına başlayacak. Çamur deryasına dönen güzel Babaeskimiz temizlenip ilaçla dezenfekte edilecek. Bu afet sonlanıncaya kadar görevimizin başındayız. Evlerimize gitmiyor, bütün ilgililer ile birlikte durumu takip ediyoruz.
    
     -Belediye Başkanı Çağlayandan su baskını incelemesi-
    
     Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, sağanak nedeniyle su basan Karahıdır Mahallesinde sürdürülen çalışmaları inceledi.
     Çağlayan, incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırklareline düşen yağış miktarının mevsim normallerinin üzerinde olduğunu söyledi.
     Sağanak nedeniyle Karahıdır Mahallesindeki bazı evleri su bastığını ifade eden Çağlayan, Su baskını yaşanan yerlerde tali kanallar ve yollar açılarak suyun yönü değiştirilmiştir. Evlerini su basan vatandaşlarımızı otellere getirerek konaklamalarını sağladık. Evlerini terk etmeyen vatandaşlarımıza ise yiyecek yardımı yapılmıştır. Sel felaketinin ardından belediye personeli tarafından hasar tespit çalışmaları ve gerekli olan temizlik çalışmaları başlatıldı diye konuştu.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Kırklarelideki sağanak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER