Kırklareliden kısa kısa

Kırklareliden kısa kısa -TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli Temsilcisi Özkan: -"Tarımsal üretim, henüz istenilen düzeye getirilememiş"


KIRKLARELİ (A.A) - Türk Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli Temsilcisi Erol Özkan, tarımsal üretimini henüz istenilen düzeyde olmadığını bildirdi.
     Özkan, Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda çiftçilerin tüm dünya ülkeleri için yaşamsal önem taşıdığını belirtti.
     Çiftçilerin en zor, en meşakkatli ve önemli bir işle uğraştıklarını ifade eden Özkan, şunları kaydetti:
     "14 Mayıs, baharın yaza dönüşü, toprağın ekinlerle bezenip bütün cömertliğini ve bereketini, dünyanın en çileli işiyle uğraşan çiftçilerimize sunmaya hazır oluşunun müjdecisi olduğu, bir gündür.
     Türk çiftçileri, dünya çiftçileriyle yine bayramlarını karşılıyor. Ülkemiz, coğrafi konumu, iklim yapısı, oldukça verimli toprakları ve su kaynaklarıyla önemli bir üretim potansiyeline sahiptir. Cumhuriyetle birlikte başlatılan atılımlara, gösterilen çabalara, üretimde ulaşılan sayısal büyüklüklere karşın, tarımsal üretim henüz istenilen düzeye getirilememiş."
    
     -Asilbeyli köyünde yağmur ve şükür duası edildi
    
     Kırklareline bağlı Asilbeyli köyünde yağmur ve şükür duası edildi.
     Köy Muhtarı Yaşar Aksoy, okul bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, her yıl olduğu gibi bu yıl da yağmur ve şükür duası yaptıklarını söyledi.
     Yağışların az olması nedeniyle çiftçilerin endişelenmeye başladığını belirten Aksoy, "İnşallah dualarımız kabul olur ve beklediğimiz hayırlı yağmurlar toprağa düşer" dedi.
     Dua edilmesinin ardından katılımcılara pilav ve ayran ikram edildi.
    
     Muhabir: Özgün Tiran/Salih Baran
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Kırklareliden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER