Kırklareliden kısa kısa

Kırklareliden kısa kısa -Kırklareli Atatürk Stadı yenilenecek


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Genlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Yıldız, Atatürk Stadının yenileceğini bildirdi.
     Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünce Kırklareli Atatürk Stadının yenileceğini söyledi.
     Çalışmaların başlaması için ihale sonucunun beklendiğini ifade eden Yıldız, tadilat çalışmaları kapsamında stat zemininin değiştirileceğini ve stadyumda atletizm pisti yapılacağını ifade etti.
     Yıldız, tadilat çalışmalarının yaklaşık 4 milyon liraya mal olacağını kaydetti.
    
     -CHP Kırklareli Milletvekili Kesimoğlu, mesaj yayımladı-
    
     CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Ulu Önder Atatürkün Kırklareliye gelişinin 82. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Kesimoğlu, mesajında, Atatürkün 20 Aralık 1930da Kırklareliye geldiğini hatırlattı.
     Atatürkün Kırklareliye gelişini özlemle andıklarını belirten Kesimoğlu, şunları kaydetti:
     Kırklareli halkıyla buluşan büyük kahraman, büyük önder Mustafa Kemal Atatürkü, Kırklareline gelişinin 82. yıl dönümünde saygı, sevgi, minnet ve özlemle anıyorum. İşgal altında yaşamayı sadece bunu yaşayan milletler bilir ve o milletin hiç unutmaması gereken de o esaret günleridir. Bizim esaretten kurtulmamıza önderlik eden ve köhnemiş sistemin üzerimizdeki enkazını kaldırarak çağdaş, laik demokratik sosyal hukuk devletini kuran Atatürkü, bugünkü koşullarda her gün daha fazla özlüyoruz.
     O günü kutlamak ve hatırlamak, Kırklareli halkının sel olup Atasına neden koştuğunu anlamak, dün dedelerimizin uğrunda can verdiği değerleri ve kazanımları bugün bizlerin koruması demektir.
    
     -Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi-
    
     Milli Eğitim Bakanlığının Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında Kırklareli İl Öğrenci Meclisi başkanlığına Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Sevtap Olduruk seçildi.
     İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan seçimlerde aday olan Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Olduruk, Lüleburgaz Ramazan Yaman Fen Lisesi öğrencisi Selin Erginer, Lüleburgaz Lisesi öğrencisi Kubilay Kocaman kendilerini tanıtarak oy istedi.
     Oylama sonucunda 39 oyun 20sini alan Olduruk, başkanlığa seçildi.
     Olduruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Kırklarelini Türkiye Büyük Millet Meclisinde en iyi şekilde temsil edeceğini kaydetti.
    
     -Taşkın Koordinasyon Kurulu toplantısı-
    
     Kırklarelide Taşkın Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.
     Kırklareli Valisi Mustafa Yaman başkanlığında valilikte düzenlenen toplantıda Vize ilçesine bağlı Müsellim, Çövenli ve Akıncılar köyleri ile Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesindeki su taşkınları değerlendirildi.
     Toplantıda muhtemel sel baskınlarının can ve mal kaybına neden olmaması için akarsu yataklarının korunması ve mevcut taşkın tesislerinin, menfez ile köprülerin gözden geçirilmesi konusu görüşüldü.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kırklareliden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER