Kırklareliden kısa kısa

Kırklareliden kısa kısa -Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Bozkır: -Kanserden korunmak için dengeli beslenmek gerekiyor


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Metin Bozkır, kanserden korunmak için dengeli beslenmek gerektiğini bildirdi.
     Bozkır, Kanser Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, kanserin, vücutta hücrelerin kontrolsüz çoğalarak belirli işlevi olan bazı hücreleri yok etmesiyle ortaya çıktığını belirtti.
     Kanser hastalığının en önemli halk sorunlarından olduğunu ifade eden Bozkır, şunları kaydetti:
     Sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sıradaki kanser, öldürücülüğü yanında bıraktığı sakatlıklar ve tedavisindeki yüksek maliyetler nedeniyle iş gücünde ve ülke ekonomisinde çok ağır kayıplara neden olmaktadır. Kanser oluşmasında önemli faktörlerin başında beslenme şekli, yetersiz diyet posası, zararlı ve yüksek dozda kullanılan katkı maddeleri, tütün ve alkol, uygun olmayan pişirme yöntemleri gelmektedir. Kanserden korunmak için dengeli beslenmek gerekiyor. Kanser önleyici maddelerden olan sebze ve meyvelerden günde en az 5 porsiyon kadar tüketilmeli ve bunun en az 2 porsiyonu yeşil yapraklı sebzeler veya portakal, mandalina gibi turunçgiller olmalıdır. Besinlerin saklama koşullarına dikkat edilmeli, aşırı tuz tüketiminden ve turşu, salamura gibi fazla tuzlu yiyeceklerin tüketiminden kaçınılmalıdır.
    
     -Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği Başkanı Köseoğlu-
    
     Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği Başkanı Behice Köseoğlu, Bir gün herkes engelli olabilir dedi.
     Köseoğlu, dernek binasında düzenlenen dayanışma yemeğinde yaptığı konuşmada, engellilere destek olunması gerektiğini söyledi.
     Her insanın bir engelli adayı olduğunu belirten Köseoğlu, Bir gün herkes engelli olabilir. Engellilerimize gereken saygıyı ve desteği göstermeliyiz. Derneğimize destek veren herkese teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Kırklareliden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER