Kırklareli Belediye Başkanı Çağlayan:

Kırklareli Belediye Başkanı Çağlayan: -Kırklareli iyi bir üniversite kentidir


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kırklareli iyi bir üniversite kentidir dedi.
     Çağlayan, Kırklareli Üniversitesi rektörlüğünün bahçesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, üniversitelere kayıtların başladığını hatırlattı.
     İl dışından kayıt yaptırmak için Kırklareliye gelen öğrenci ve velilerine yardımcı olmak amacıyla uluslararası ve şehirler arası otobüs terminali ile rektörlük bahçesinde hizmet masası oluşturduklarını belirten Çağlayan, şunları kaydetti:
     Hizmet masasında öğrencilere yol haritası ve broşürler veriliyor. Önümüzdeki yıl bu konudaki çalışmalarımız daha geniş kapsamlı olacaktır. Kırklarelinin belli yerlerine bu tarz masalar kuracağız ve Kırklareli şehir içi haritası yerine üniversite, kampüs, fakülte, meslek yüksek okulu ve yüksek okullarının yerlerini gösteren ve sosyal yerleri de anlatan haritalar hazırlayacağız. Kırklareli iyi bir üniversite şehridir. Kırklarelide öğrencilere yönelik sosyal ve siyasal bir baskı yoktur. Kırklarelide eğitim öğretim gören öğrenci özgür bir şekilde öğrenim görür.
     Öte yandan öğrencilerimiz bizden genellikle burs talebinde bulunuyor ama Anayasa Mahkemesi kararı ile belediyelerin burs vermesi iptal edildi.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Kırklareli Belediye Başkanı Çağlayan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER