Kırklareli Sağlık Müdürü Bozkır:

Kırklareli Sağlık Müdürü Bozkır: -"Günün en sıcak saatlerinde mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmamalıdır"


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Sağlık Müdürü Metin Bozkır, günün en sıcak saatlerinde çok gerekli olmadıkça dışarı çıkılmamasını istedi.
     Bozkır, yaptığı yazılı açıklamada, aşırı sıcakların çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getirdiğini belirtti.
     Sıcak havalarda açık renkli, hafif, bol ve sıkı dokunmuş kumaşlardan yapılan giysiler tercih edilmesi gerektiğini kaydeden Bozkır, "Sıcaklık ve nem artışına bağlı vücut ısısı artmakta ve metabolizma bu yeni duruma uyum sağlamaya çalışmaktadır. Günün en sıcak saatlerinde mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmamalıdır. Dışarıda çalışması gerekenler mümkün oldukça güneş altında korunmasız kalmamaya, aşırı hareketlerden kaçınmaya, sulu gıdalar almaya dikkat etmelidirler" bilgisini verdi.
    
     -Günde en az 2,5 litre sıvı tüketilmeli
    
     Bozkır, hava sıcaklıklarının yükselmesiyle sıvı tüketiminin de arttırılması gerektiğini bildirdi.
     Susuzluk hissi olmasa bile günde en az 2,5 litre sıvı tüketilmesini isteyen Bozkır, "Kahvaltıda az yağlı peynirler, zeytin ve taze sebzeler bulunmalı, kafein içeren içecekler yerine de süt, meyve suyu, bitki çayları tercih edilmelidir. Yağlı besinlerin ve yağda kızartmaların tüketiminden kaçınılmalı, haşlama, ızgara, kendi suyunda veya az suda pişirme gibi sağlıklı pişirme yöntemleri uygulanmalıdır" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Özgün Tiran/Salih Baran
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber Kırklareli Sağlık Müdürü Bozkır: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER