Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Çetin:

Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Çetin: -Kırklarelide su sıkıntısı yaşanmaması için kapalı sulama sistemi oluşturulmalı


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Hasan Çetin, Kırklarelide gelecek yıllarda su sıkıntısı yaşanmaması için tarımda kapalı sulama sistemi oluşturulması gerektiğini bildirdi.
     Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayalı ve Kırklareli barajlarından tarım sulamasında kullanılan suyun kapalı sulama sistemiyle verilmesi gerektiğini söyledi.
     Boşa akan suların kıymetinin ileriki dönemde anlaşılacağını ifade eden Çetin, şöyle devam etti:
     Kırklarelide 2 barajın da kapalı sistem sulamaya geçmesi gerekiyor. Bu düzende giderse gelecek yıllarda boşa akan suları çok arayacağız. Kırklareli öyle bir noktadadır ki bu fırsatı acilen değerlendirmek zorundadır. Su bakımından her geçen zaman Kırklarelinin tarım ve hayvancılık sektöründe aleyhine işliyor. Uzmanların söylemlerine göre gelecek yıllarda bizi kurak günler bekliyor. Kış aylarında barajların dolmasını sağlar ve yaz döneminde de verimli bir şekilde kullanmasını sağlarsak su sıkıntısı çekmeyen iller arasına girebiliriz. Biz bu şansımızı çok iyi kullanmak zorundayız. İlgililer bu gerçeği dikkate alarak değerlendirmeli. Kırklarelide su sıkıntısı yaşanmaması için kapalı sulama sistemi oluşturulmalı. Her şey Kırklarelinin menfaati için olacak.
    
     Muhabir: Özgün Tiran - Salih Baran
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Çetin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER