Kırşehirde Denetimli Serbestlik Ormanı oluşturuldu

Kırşehirde Denetimli Serbestlik Ormanı oluşturuldu -Kırşehir ve Mucur ilçesindeki mahkemeler tarafından denetimli serbestliğe tabi tutulan 27 hükümlü, bin 200 fidan dikti


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir ve Mucur ilçesindeki mahkemeler tarafından denetimli serbestliğe tabi tutulan 27 hükümlü, oluşturulan Denetimli Serbestlik Ormanına bin 200 fidan dikti.
     Mucur Kaymakamlığı tarafından tahsis edilen 40 dönümlük arazide, fidan dikimi için tören düzenlendi.
     Kırşehir Adliyesi Denetimli Serbestlik Müdürü Deniz Yusufoğlu, törende yaptığı konuşmada, gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için yeni orman alanları kurulması gerektiğini belirterek, Kırşehir Adliyesi olarak hükümlülerle birlikte bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Yusufoğlu, çalışmanın gerçekleştirilmesinde katkı sağlayan Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Mucur Kaymakamlığı ve Mucur Belediye Başkanlığına teşekkür etti.
     Denetimli serbestlik sisteminin alternatif bir ceza infaz sistemi olduğunu ifade eden Yusufoğlu, bu çerçevede çeşitli suçlardan ceza alan suçluların cezalarını toplum içerisinde, sosyal ortamlarından koparılmadan, kamu yararına çalışma, ağaç dikme gibi yükümlülükler verilerek yerine getirdiğini vurguladı.
     Konuşmanın ardından, Mucur ve Kırşehir mahkemelerince haklarında mahkumiyet kararı verilen ve halen denetimli serbestlik tedbiri uygulanan 27 hükümlü, yetkililerle birlikte çam ve akasya ağacı fidanlarından oluşan bin 200 fidanı, toprakla buluşturdu.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız / Yücel Velioğlu
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kırşehirde Denetimli Serbestlik Ormanı oluşturuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER