Kitap kumbarası oluşturdular

Kitap kumbarası oluşturdular -Akdeniz Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan kumbarada, 3 ayda 468 kitap toplandı -Öğrenci Konseyi Başkanı Topal: -"Kitapları ilçeler ve köylerdeki okullara dağıtıyoruz" (Fotoğrafl


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi (AÜ) öğrencileri tarafından yerleşkede kitap kumbarası oluşturuldu.
     AÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Yunus Topal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anlamlı bir proje yapmak ve insanları kitap okumaya teşvik etmek amacıyla üniversitenin yerleşkesindeki Olbia Çarşısına kitap kumbarası kurduklarını söyledi. Kumbaranın üzerine "Akdeniz okuyor, haydi kitabını al da gel" afişi astıklarını anlatan Topal, okuduğu kitaptan başkalarının da yararlanmasını isteyen öğrencilerin bu kitaplarını kumbaraya bıraktıklarını kaydetti.
     Kumbarada 3 ayda 468 kitap toplandığını aktaran Topal, "Kitapları ilçeler ve köylerdeki okullara dağıtıyoruz" dedi.
     Topal, kitap sayısının artması için öğrencilere yönelik bilgilendirme çalışması yaptıklarını belirtti.
     Uygulamanın yaygınlaşması için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile de görüştüklerini söyleyen Topal, Akaydının bu teklifi sıcak karşıladığını ve her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade ettiğini bildirdi. Bu doğrultuda Cumhuriyet Meydanı, Kapalı Yol gibi vatandaşların yoğun olduğu yerlerde kitap kumbarası oluşturmak istediklerine işaret eden Topal, daha fazla kitabın toplanabilmesi için Antalyalılardan destek istedi.
     Üniversite öğrencilerinden Salim Dikilitaş da kitap kumbarası uygulamasından memnun olduğunu söyledi. Okuduğu kitapların bir kısmını kumbaraya attığını dile getiren Dikilitaş, "Kitaplarımdan başkaların da faydalanmasını istiyorum. Bu uygulamanın okuma alışkanlığını artıracağına inanıyorum" diye konuştu.
     Dikilitaş; arkadaşlarına, kitap kumbarasına destekte bulunmaları çağrısında bulundu.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Kitap kumbarası oluşturdular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER