Kızkalesine denize girmek için gelen vatandaşların

Kızkalesine denize girmek için gelen vatandaşların çevreye sahip çıkmamaları kötü görüntülere neden oluyor (Fototğraflı)


MERSİN (A.A) - Erdemli ilçesine bağlı tarihi ve turistik Kızkalesi sahilinde toplanmayan çöpler çirkin görüntüler oluştururken, duş almak isteyen bazı vatandaşlar ise duş yerine sağlıksız kaynak suyundan duş almaları dikkat çekiyor.
     Sahildeki kirliliğin ana sebebinin Kızkalesine günü birlik tatile gelenler tarafından yapıldığını söyleyen Kızkalesi Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, Ramazan dolyısı ile hafta içinde yerli turist yok denecek kadar az ancak, yurda izinli gelen gurbetçiler sayesinde sahilimiz ve otellerimiz dolu. Hafta sonlarında günü birlik gelen bekar gençler yanlarında getirdikleri yiyecek ve giyeceklerini gün sonunda sahilde bırakıp gidiyor. O görüntüler de turistik Kızkalesine hiç yakışmayan çirkin görüntüler oluşturuyor, sahile gelen vatandaşlar da Kızkalesi sahilini çok pis olarak görüyor dede.
     Herkesin denize girme, kumsalda güneşlenme güzelliklerden yararlanma hakkına sahip olduğunu belirten Çalışkan, Kızkalesine tatile gelen bazı kişiler tarafından kötüye kullanıldığını ve sahilleri kirlettiklerine dikkat çekerek, Kimileri kumsala içtiği bira ya da diğer içki şişesini bırakıyor. Kimileri elbelerini bırakıp gidiyor, kimileri de bir liralık duş parası ödememek için sağlıksız suda duş alıyorlar. Tabi tüm bu olumsuzluklar cennet Kızkalesni pis ve çirkin gösteriyor, bu kötü görüntüden kurtulmak için insanların eğitilmesi gerekiyor dedi.
    
     Muhabir: Derviş Çömez
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Kızkalesine denize girmek için gelen vatandaşların Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER