KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu:

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu: -KKTCnin kurulmasında anavatan Türkiyenin büyük katkısı oldu


BURSA (A.A) - KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTCnin kurulmasında anavatan Türkiyenin büyük katkısı oldu dedi.
     Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, kardeş okul ziyareti kapsamında Bursadan KKTCye gelen Mustafa Kemal Paşa Sınav Koleji öğrenci, öğretmen, yönetici ve velileri ile ev sahibi okul olan Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerini kabul etti.
     Eroğlu, Mustafa Kemal Paşa Sınav Koleji öğrenci ve öğretmenlerini KKTCde misafir etmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, KKTCnin küçük bir Türk devleti olduğunu, atalarımızın Türkiyeden gelerek bu topraklara yerleştiğini söyledi.
     Hem Türklüğümüzü hem de dinimizi bu güne kadar koruyarak ayrı bir devlet kurduk. KKTCnin kurulmasında anavatan Türkiyenin büyük katkısı oldu diyen Eroğlu, 1974 Mutlu Barış Harekatında bugünkü KKTCnin sınırlarının belirlendiğini ifade etti.
     Kıbrıs müzakereleri sürecinin devam ettiğine işaret eden Eroğlu, Bugüne kadar başarılı olduğumuzu söyleyemem ama bu başarısızlık bizden değil, uzlaşma niyeti olmayan Rumlardan kaynaklanıyor diye konuştu.
    
     -Burada Türk kardeşleriniz olduğunu unutmayın-
    
     Kardeş okul olan Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulunun savaşta şehit olan bir mücahidin ismini taşıdığını hatırlatan Eroğlu, her iki okulun öğrencileri arasındaki ilişkinin ömür boyu sürmesini diledi.
     Eroğlu, Bazılarınız belki de KKTCyi ilk kez ziyaret etti. Yıllar sonra, üniversite mezunu gençler olarak adayı yine ziyaret ettiğinizde mutlaka bugünden farklı şeyler göreceksiniz. Burada Türk kardeşleriniz olduğunu unutmayın. Önemli olan Kıbrıstan güzel intibalarla ayrılmanızdır dedi.
    
     -Bursadaki gelişmeler birçok ülkeyi kıskandıracak boyutta-
    
     Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, geçtiğimiz günlerde Bursada bulunduğunu hatırlatarak Bursa, bizim talebelik yıllarımızda bildiğimiz o şehir olmaktan çoktan çıktı. Gelişmiş bir şehir haline geldi diye konuştu.
     Eroğlu, üniversite yıllarındayken zaman zaman Bursanın Yenişehir iline gittiğini ifade ederek, Yenişehir takımında Bursa liglerinde amatör futbol oynadığını anlattı.
     Derviş Eroğlu, Bursadaki eğitim ve sanayinin geliştiğine de dikkati çekerek, gelişimin birçok ülkeyi kıskandıracak boyuta ulaştığını kaydetti.
    
     Muhabir: Murat Demirci
     Yayıncı: Şermin Coşkun
<< Önceki Haber KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER