Klarnetli, darbukalı karne töreni

Klarnetli, darbukalı karne töreni -Antalyada bir ilköğretim okulunda öğrencilere karneleri klarnet, darbuka ve keman eşliğinde dağıtıldı


ANTALYA (A.A) - Antalyada bir ilköğretim okulunda öğrencilere karneleri klarnet, darbuka ve keman eşliğinde dağıtıldı.
     2012-2013 eğitim öğretim yılının yarı yıl tatiline girmesi dolayısıyla Muratpaşa İlçesi Zeytinköy Mahallesindeki İnönü İlköğretim Okulunda karne dağıtım töreni düzenlendi.
     Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülayın katıldığı törende öğrencilerden İzzet Güzel, Özcan Uyrum ile okulun geçen yıl mezunlarından ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Bektaş Güzel, çaldıkları klarnet, darbuka ve kaman ile arkadaşlarının karne sevincine ortak oldu.
     Karne töreni kapsamında Vali Altıparmak, sınıfları ziyaret ederek, öğrencilerle sohbet etti. Ahmet Aydın Yamanlı adlı öğrencinin sesinin güzel olduğunu öğrenen Altıparmak, öğrenciden Aşık Veyselin Uzun ince bir yoldayım adlı türküsünü seslendirmesini istedi. Altıparmak, öğrencilerle türküye eşlik etti.
     Öğrencilere karnelerini dağıtan Altıparmak, Ahmet Aydın Yamanlıya karnesini verirken, notlarının düşük olduğunu söyledi. Öğrencinin üzülmesi üzerine Vali Altıparmak, Gel bakalım hepsi 5. Bir de takdirname var dedi.
     Öğrencilere yarı yıl tatilini en iyi şekilde değerlendirmelerini öneren Altıparmak, kitap okumalarını, ödevlerini yapmalarını istedi.
     Ayrıca öğrencilerin 24 kişilik sınıflarda eğitim gördüklerini dile getiren Altıparmak, Çok şansılısınız. En iyi şekilde eğitim alıyorsunuz diye konuştu.
     Vali Altıparmak ve beraberindekiler, okulun ana sınıfındaki öğrencilere karnelerinin yanı sıra oyuncak hediye etti.
    
     -Eski karne heyecanı kalmadı-
    
     İnönü İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Nazlı Kıvrak ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, sürekli takdirname aldığını ancak bu kez teşekkür belgesi aldığı için üzgün olduğunu söyledi. Karnelerin elektronik ortamda verilmesi nedeniyle karne heyecanı yaşamadıklarını ifade eden Kıvrak, Karnemi biliyordum. Karneme bir hafta önce bakmıştım. İnternetten e-okula girdim, orada vatandaşlık numaramı yazıp baktım. Çok heyecanlanmadım dedi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Klarnetli, darbukalı karne töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER