KMÜde yakın siyasi tarihe iz bırakanlar

KMÜde yakın siyasi tarihe iz bırakanlar konferansı -Konferansta Necmettin Erbakan ve 28 Şubat süreci anlatıldı


KARAMAN (A.A) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi(KMÜ) 9 Karakalem Topluluğu tarafından Yakın Siyasi Tarihe İz Bırakanlar: Prof. Dr. Necmettin Erbakan konferansı düzenlendi.
     KMÜ Karamanoğlu Mehmetbey Konferans Salonunda Refah Partisi Zonguldak Eski Milletvekili Necmettin Aydın tarafından verilen konferansta Aydın, kendisinin de parlamentoda yer aldığı 28 Şubat sürecini değerlendirdi.
     Türkiyede Refahyol Hükümetine kadar denk bütçe yapılamadığını ifade eden aydın, İlk denk bütçe Refahyol zamanında havuz sistemi oluşturularak gerçekleştirildi. Havuz sistemi kurulmadan önce devletin harcama birimleri özel bankalara faizle borçlandı, bu da bütçe açığını doğurdu. Refahyol Hükümetinin bu sistemi çözmesi üzerine zarar gören rantçılar ise 28 Şubatı yarattı diye konuştu.
     Konferansta, Prof. Dr. Necmettin Erbakanın damadı Mehmet Altınöz ise Erbakanın hayatından ve ailesinden söz etti. Erbakanın okul başarılarından ve Almanyadaki eğitiminden de söz eden Altınöz, şunları kaydetti:
     Dizel motorlarının mucidi Erbakandır. Erbakan, yalnızca 11 ay Başbakanlık ve 20 ay Başbakan Yardımcılığı yapmıştır. Buna rağmen, Türk siyasi hayatındaki önemli bir yere sahiptir. Erbakanın şahsı için değil, halkı için mücadele vermiştir.
     Konferansın ardından Necmettin Aydın ve Mehmet Altınöze KMÜ Karakalem Topluluğu Başkanı Yılmaz Kaşlı tarafından plaket takdim edildi.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber KMÜde yakın siyasi tarihe iz bırakanlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER