KO

KO-MEKte Model Gemi Yapımı Kursu açıldı


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarında (KO-MEK) Model Gemi Yapımı Kursu açıldı.
     Belediyeden yapılan açıklamada, Gölcük Kaynak Atölyesinde açılan kursun yeni bir istihdam alanının kapılarını açtığı belirtilerek kursta verilen eğitim sonucunda vatandaşların küçük ve büyük ölçekli işletmeler, tersaneler ve lojistik firmalarında iş bulma şansı yakalayabilecekleri ifade edildi.
     Model Gemi Yapımı kursunun Ahşap Teknolojisi beceri geliştirme sınıfının içinde yer aldığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Gölcük Kaynak Atölyesinde açılan Model Gemi Yapımı kursu, Ahşap Teknolojisi beceri geliştirme sınıfının içinde yer alıyor. Toplam 680/520 saatlik olan kurs, haftanın 4 günü 6 saat sürecek. Kursiyerlere bu kursta teorik ve pratik eğitimler verilecek. Vatandaşlar, aldıkları eğitim sonrasında kendi model gemilerini yaratma becerisine sahip olacak.
     Kurs bunun yanı sıra, vatandaşlara farklı bir meslekte iş kapıları aralama fırsatı sunuyor. Model Gemi Yapımı kursu, istihdam alanlarında, küçük ve büyük ölçekli işletmelerde, turistik ve hediyelik eşya üretimi, tersaneler ve lojistik firmalarında çalışabilme imkânı veriyor.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER