KO

KO-MEK ve İş-Kur kursları iş imkanı sağlıyor


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) ve Türkiye İş Kurumu Kocaeli Müdürlüğü (İş-Kur) arasında 2008 yılında yapılan bir anlaşma ile işsiz vatandaşlara iş imkanı sağlandığı bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, İş-Kur ve KO-MEKin işsizlere yönelik açtığı kursların, vatandaşlara mesleki anlamda ve iş sahibi olmalarında katkı sağladığı belirtildi.
     KOMEKin, 2012-2013 yeni eğitim döneminde Bilgisayar İşletmenliği, Ön Muhasebe, Bilgisayar Bakım Onarım, Bilgisayar Destekli Çizim (Autocad), 0-3 yaş ve 3-6 yaş aile eğitimi branşlarında eğitimlere başlandığı kaydedilen açıklamada, yakın zamanda Ev ve Kurum Temizliği, Düz Dikiş Makineci branşlarında eğitim verileceği bildirildi.
     İş-Kur - KOMEK kursiyerlerine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından katıldıkları kurs süresince ücretsiz ulaşım sağlamaları için Kent Kart verildiği, kursiyerlere ayrıca İş-Kur tarafından katıldığı kurs günleri için günlük 20 lira harçlık ödendiği belirtildi.
     Herhangi bir sağlık sigortasından yararlanmayan kursiyerlere, İş-Kur tarafından sağlık sigortasının yapıldığı vurgulandı.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER