Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Çimen:

Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Çimen: -Bu yılki hedefi 34 bin adedi Ford markalı olmak üzere 66 bin araç satışı gerçekleştirmek olan Otokoç Otomotiv, yaklaşık 3 milyar lira ciro elde etmeyi planlıyor (Fotoğraflı-Görüntül


ANTALYA (A.A) - Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Koç Otomotivin bu yılki hedeflerinin, 34 bin adedi Ford markalı olmak üzere 66 bin araç satışı gerçekleştirmek ve yaklaşık 3 milyar lira ciro elde etmek olduğunu söyledi.
     Otomotiv perakendecisi ve araç kiralama şirketi Otokoç Otomotiv bünyesinde faaliyet gösteren Otokoçun, Alanyanın Tosmur beldesinde yeni satış ve servis yerinin açılması nedeniyle tören düzenlendi.
     Törene katılan Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, yaptığı konuşmada, Otokoç Otomotivin müşteri odaklı anlayışıyla çalıştığını, potansiyel gördüğü yerlerde yeni tesis yatırımlarına devam ettiğini belirtti.
     Koç Holding bünyesinde hizmet veren Otokoç Otomotivin, Türkiyede yaygın 32 satış ve satış sonrası tesisi, 87 araç kiralama ofisi olmak üzere toplam 119 noktada faaliyet gösterdiğini anlatan Çimen, Otomotiv pazarının her 100 araçtan 9unun satışını gerçekleştirerek 350 binden fazla müşterisine satış sonrası hizmet sunan Otokoç Otomotiv, bunun yanı sıra ikinci el araç satışı, sigorta, finansman, toptan yedek parça operasyonları ve 17 bin adetlik kısa ve uzun dönemli araç kiralama filosuyla Türkiyenin en büyük otomotiv şirketlerinden biri haline geldi dedi.
     Otokoçun Ford markalı araç satışlarının yüzde 28ini gerçekleştirdiğini bildiren Çimen, Bu yılki hedefi 34 bin adedi Ford markalı olmak üzere 66 bin araç satışı gerçekleştirmek olan Otokoç Otomotiv, yaklaşık 3 milyar lira ciro elde etmeyi planlıyor diye konuştu.
     Otokoç Otomotivin bu yıl 344 milyon lira yatırım yapacağını anlatan Çimen, Alanyada yaptığımız yatırımı önemsiyoruz. Alanyada kişi başına düşen araç sayısı, binde 329 adetle Türkiye ortalamasının 2 katından fazla. İşte bu potansiyeli yaratan Alanyalıların otomotivle ilgili tüm çözümleri aynı çatı altında bulacakları, Otokoç hizmetlerinin ayrıcalığını yaşayacakları, çağdaş ve modern Alanya tesisimizi hizmete açıyoruz diye konuştu.
     Fordun önümüzdeki yıl 2 yeni modeli piyasaya süreceğini açıklayan Çimen, bu araçlardan birinin VIP hizmetinde kullanılmaya elverişli yeni bir minibüs modeli, diğerinin ise hafif ticari araç olacağını, araçların özellikle turistik bölgelerde çok yoğun ilgi göreceğine inandığını kaydetti.
     Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir de, 2012 yılına iddialı yatırımlarla girdiklerini ifade ederek, Otokoç Alanya, tam 16 yıl önce bir binanın altında 200 metrekarelik satış noktasıyla hizmete başladı. 2004 yılında servis hizmetlerini de ekleyerek hizmet alanını 500 metrekareye çıkardık dedi.
     Yeni açılan tesisin 400 metrekarelik gösterim alanına sahip olduğunu belirten Özdemir, servis operasyonları ve diğer birimleriyle toplam 2 bin metrekarenin üzerinde kapalı alanda faaliyet göstereceklerini söyledi.
     Törene Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Tosmur Belediye Başkanı Musa Özdemir, Oba Belediye Başkanı Emin Hatipoğlu ve Alanyalı işadamları katıldı.
     (FAL-HS)
<< Önceki Haber Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Çimen: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER