Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Yıldırım:

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Yıldırım: Sarıkamışta havacılığın yaygınlaşması ve tanıtılması amacıyla planör uçurma, balonlu gezi gibi organizasyonlar yapacağız


KARS (A.A) - Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, Karsın Sarıkamış ilçesinde havacılığın yaygınlaşması ve tanıtılması amacıyla planör uçurma, balonlu gezi organizasyonları düzenleyeceklerini söyledi.
     THK şubesinin açılışı için Sarıkamışa gelen Yıldırım, Kaymakam Erdoğan Turan Ermişi ziyaret etti.
     Ziyarette Ermiş, THKnın son yıllarda büyük atılımlar yaptığını, üniversite açarak havacılığın gelişimine destek sağladığını belirtti.
     Sarıkamışta balon turizmini başlatmak istediklerini bildiren Kaymakam Ermiş, Sarıkamış yalnızca kış turizmi ile biliniyor. Oysa beş aya yakın yayla turizmi, inanç turizmi, kültür turları gibi aktiviteler de yapılıyor. Biz Türk Hava Kurumundan burada balon turizmi yapılmasında yardımcı olmasını istiyoruz dedi.
     THK Genel Başkanı Yıldırım da şehitlikler ve kış turizmi açısından Sarıkamışın önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, ilçede bazı organizasyonlar yapmayı hedeflediklerini kaydetti.
     THK olarak gelecek yıl Sarıkamış şehitleri anma etkinliklerine katılacaklarını ifade eden Yıldırım, Sarıkamış şehitleri anma etkinliklerinde balonlu gezi ve küçük uçaklar uçurabiliriz. Biz de şehitlerimizi havadan anarak etkinliklere katkı sağlarız diye konuştu.
     Yıldırım, daha sonra Kaymakam Ermiş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban ile ilçe Özel İdare binasındaki Türk Hava Kurumu şubesinin açılışını yaptı.
     Sarıkamışın daha da gelişmesi için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Yıldırım, Sarıkamışta havacılığın yaygınlaşması ve tanıtılması amacıyla planör uçurma, balonlu gezi gibi organizasyonlar yapacağız dedi.
     Yıldırım ayrıca Sarıkamış opsidyen satış merkezini de gezdi.
     (HD-AYZ-AKS-İU)
<< Önceki Haber Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Yıldırım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER