Kocaelide 36 bin 500 öğrenciye satranç

Kocaelide 36 bin 500 öğrenciye satranç takımı dağıtıldı -Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında 36 bin 500 öğrenciye satranç takımı hediye edildi


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen "Doğru Hamlede Buluşalım" projesi kapsamında ilkokul 1. sınıf öğrencilerine satranç takımı hediye edildi.
     Hasan Gemici Spor Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilere 36 bin 500 adet satranç takımı dağıtıldı.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karasomanoğlu, törende yaptığı konuşmada, ilerleyen yıllarda projelerin devam edeceğini belirterek, çocukların, geleceği inşa etmede önemli rol oynayacağını söyledi.
     Gerçekleştirilen etkinliğin öğrencilere büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Karaosmanoğlu, genç nesiller adına yaptıkları çalışmaların ne yapılırsa yapılsın yetersiz olduğunu kaydetti.
     Gençlerin, "ülkenin yarını" olduğunu anlatan Karaosmanoğlu, "Bu ülkeyi sizlere emanet edeceğiz. Yarınlarımızı sizler aydınlatacaksınız. Onun için sizin, çok çok iyi yetişmenizi istiyoruz. Bu ülkeye yeni yeni hamleler yapacaksınız. Bu ülkenin kalkınması, ülkemizin gelişmesi ve güçlü bir ülke olası, inanıyorum ki sizlerle olacak" şeklinde konuştu.
     Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay da Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıçın Kocaeliyi ziyaretinde yaptığı konuşmayı hatırlatarak, "Sayın Bakanımız, bugüne kadar satrançla uğraşıp yanlış işlere yönelen kimseyi görmedim demesi, bizim ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor" ifadelerini kullandı.
     Satrancın çocuklarda spor kültürü ve sevgisi oluşturduğuna dikkati çeken Tulay, satrancın aynı zamanda süratli ve doğru kararlar vermede de önemli rol oynadığını dile getirdi.
     Konuşmaların ardından, Karaosmanoğlu ve Tülay, etkinliğe katılan öğrencilere satranç takımı dağıtırken, program, öğrencilerin dünya şampiyonlarıyla oynadığı satranç oyunlarının ardından sona erdi.
    
     Muhabir: İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide 36 bin 500 öğrenciye satranç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER