Kocaelide bayram temizliği

Kocaelide bayram temizliği


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Ramazan bayramını temiz bir çevrede geçirmeleri için kentte genel bir bakım ve temizlik çalışması başlattı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, yeşil alanlarda uzayan çimlerin biçilerek bakımlı hale getirildiği, çöplerin daha sık olarak toplanıp çevrenin sürekli süpürüldüğü belirtildi.
     Çalışma kapsamında Sekapark, Doğu Kışla Parkı, Demokrasi Parkı, Marina Parkı ve Fatih Sultan Mehmet Parkları gibi merkezi parkla ile Yeniköy, Başiskele, Yahya Kaptan, Gölcük, Kandıra, Kuruçeşme, Çayırova, Şekerpınar ve Eskihisar kavşakları ve bu kavşakların bağlantı yollarının temizlendiği kaydedildi.
     Sakarya ve İstanbul il sınırları arası otoyol ve D-100 kenarları, mesire alanları, yürüyüş yolları, caddeler, bulvarlar ve benzeri açık - yeşil alanların her türlü bakımının yapıldığının bildirildiği açıklamada şöyle denildi:
     Çevre temizliğinde çim ve yabancı ot biçimi, sert zeminlerin süpürülmesi ve kanal temizliği işleri gerçekleşiyor. Söz konusu alanlarda düzenli olarak mıntıka temizliği yapılıyor. Bozulan çim alanlar düzeltilerek tekrar çimlendiriliyor. Çalı gruplarında form budaması ve yeşil alanlardaki sulama sistemlerinde meydana gelen arızaların onarımları yapılıyor. Yol kenarlarına dikilmiş olan zakkum, ligustrum, gül, alev, kartopu gibi çalı grupları arasından çıkan yabancı otlar temizlenip, toprak havalandırılıyor. Sulama ve yağmur sonucu çanakları bozulan bitkilerin çanakları yenileniyor.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide bayram temizliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER