Kocaelide cinayet davasında karar

Kocaelide cinayet davasında karar -Kartepe ilçesinde geçen yıl bir kişinin silahla öldürülmesine ilişkin yargılanan 4 sanık, müebbet hapisle cezalandırıldı


KOCAELİ (A.A) - Kocaelinin Kartepe ilçesinde geçen yıl işlenen cinayete ilişkin haklarında dava açılan 4 sanığa müebbet hapis cezası verildi.
     Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Selver Varol, oğlu Yasin, kardeşi Yalçın ve yeğeni Semih Varol ile ölen Mehmet Bahtiyarın yakınları ve taraf avukatları katıldı.
     Duruşmada söz alan müşteki avukatı Fedai Okumuş, bütün sanıkların suçu tasarlayarak ve kan gütme sebebiyle işlediklerini öne sürerek, sanıklara buna göre ceza verilmesi gerektiğini kaydetti müvekkillerinden Yalçın, Semih ve Yasin Varolun beraatını istedi.
     Söz konusu cinayeti işleyen müvekkillerinden Selver Varolun ise TCKnın indirim öngören maddelerinden faydalanılmasını talep etti.
     Duruşmada son savunmasını yapan tutuklu sanık Selver Varol, olay günü yeğeni Semih Varolu almaya gittiğini anlatarak, Olay yerine kimseyi vurmaya gitmiş değilim, pişmanım. Olayı yapmak isteseydim daha önce yapardım dedi.
     Duruşmada, diğer sanıklar da söz alarak, haklarındaki suçlamaları reddederek, beraatlerini talep etti.
    
     -Karar-
    
     Bunun üzerine kararını açıklayan mahkeme heyeti, 4 sanığın, TCKnın, Töre saikiyle kasten öldürmek suçunu düzenleyen 82/1-j maddesi ve 37/1 maddesi uyarınca müebbet hapisle cezalandırılmasına hükmetti.
     Kartepe ilçesinde 27 Temmuz 2012de İzmit-Kartepe arasında yolcu taşımacılığı yapan bir minibüsün önünü takip ettikleri araçla kesen Selver Varol ile beraberindekiler, minibüsteki yolcuları silahla tehdit ederek indirdikten sonra, daha önce aralarında husumet bulunan Mehmet Bahtiyarı tabancayla ateş ederek öldürmüştü.
    
     Muhabir: Şahin Oktay - İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide cinayet davasında karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER