Üniversitelerarası Buz Hokeyi Türkiye Şampiyonası

Üniversitelerarası Buz Hokeyi Türkiye Şampiyonası -Erzurumda başlayan şampiyonanın ilk maçlarında erkeklerde Gazi Üniversitesi Hacettepe Üniversitesini 28-1 yendi, bayanlarda Bilkent Üniversitesi İstanbul Üniversitesini 21-0 mağl


ERZURUM (A.A) - Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Atatürk Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Üniversitelerarası Buz Hokeyi Türkiye Şampiyonası Erzurumda başladı.
     Palandöken Buz Pateni Salonunda seremonisi yapılan şampiyonaya, Ankara Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve KOÇ Üniversitesinden 14 takım katıldı.
     Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Asbaşkanı Kadirhan Sunguroğlu, şampiyonanın açılışında yaptığı konuşmada, Erzurumun Dünya Üniversite Kış Oyunlarından güzel işler başarmış bir kent olduğunu söyledi.
     Şampiyonaya katılan takımlara başarılar dileyen Sunguroğlu, Atatürk Üniversitesi çok uzun yıllardan beri üniversite sporlarının birçok branşında üstün başarılara ev sahipliği yapmıştır. Bugün yine bir şampiyonaya ev sahipliği yapıyor. Bu programında altından en iyi şekilde kalkacağına inanıyoruz. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu adına bu güzel şampiyonayı yapan ve destekleyenlere teşekkür ediyorum dedi.
     Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak da şampiyonaya en iyi şekilde ev sahipliği yapacaklarını belirterek, İlerde ülkemizi temsil eden sporcular olacaksınız. Kış sporları ve salon sporları ülkemizde geç başlanan spor dalıdır. Sporda başarı elde etmek için bu branşlara küçük yaşta başlanması başarıyı da getirecektir dedi.
     Koçak, Erzuruma yapılan tesisler sayesinde önümüzdeki yıllarda hem Türkiye hem Avrupa hem de dünya şampiyonasına yeni sporcuların bu salonlardan çıkacağını ifade etti.
     Konuşmaların ardından erkeklerde Gazi Üniversitesi ile Heceptepe Üniversitesi, bayanlarda Bilkent Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi takımları karşılaştı.
     İlk maçların sonunda Gazi Üniversitesi Hacettepe Üniversitesini 28-1 yendi. Bayanlarda ise Bilkent Üniversitesi İstanbul Üniversitesini 21-0 mağlup etti.
     Üniversitelerarası Buz Hokeyi Türkiye Şampiyonası, 23 Mart tarihinde sona erecek.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Üniversitelerarası Buz Hokeyi Türkiye Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER