Kocaelide gümrük kaçakçılığı iddiası

Kocaelide gümrük kaçakçılığı iddiası -İnternet sitesi üzerinden yurda cep telefonu, fotoğraf makinesi ile tablet bilgisayarları kaçak olarak soktuğu iddia edilen 3 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide internet sitesi üzerinden yurda cep telefonu, fotoğraf makinesi ve tablet bilgisayarlarını kaçak olarak soktuğu iddia edilen 3 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.
     Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, D.K, H.H.K ve M.Knin internet sitesinde açtıkları hesaplardan yurt dışından sipariş verdikleri ürünleri "hediye ve düşük kıymetli" olarak beyan ettiği kaydedildi.
     Söz konusu kişilerin ürünleri her defasında alıcıların adına ve adresine gönderilmesini sağlayarak yapılan satışları Gümrük ve Posta İdaresince tespit edilmesini engellediği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     "Şahıslar tarafından internet sitesi üzerinden satışı yapılan ve şahsın evinde yapılan aramada ele geçirilen toplam 3 bin 218 adet fotoğraf makinesi çantası, ekran koruyucu, anahtarlık kamera, iPhone marka telefon kılıfı vb. cinsi eşyanın toplam gümrüklenmiş değerinin 62 bin 560 lira olduğu belirlenmiştir.
     D.K, H.H.K ve M.K hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa muhalefetten Düzce Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur."
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide gümrük kaçakçılığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER