Kocaelide öğrendiklerini Gazzede uygulayacaklar

Kocaelide öğrendiklerini Gazzede uygulayacaklar -Filistinin Gazze bölgesinden gelen yerel yöneticilere, imar ve bilişimde uygulanan yeni sistemler hakkında eğitim veriliyor


KOCAELİ (A.A) - Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesince, Filistinin Gazze bölgesinden gelen yerel yöneticilere, imar ve bilişim alanında uygulanan yeni sistemler hakkında eğitim veriliyor.
     İmar ve bilişimde uygulanan yeni sistemler hakkında bilgi alan Filistinli yöneticiler, Büyükşehir belediyesi Strateji Geliştirme Daire Başkanı Bayram Çolakoğludan otomasyon sistemleri, yazılımlar ve e-belediyecilik konularında bilgi aldı.
     Çolakoğlu yaptığı açıklamada, belediyede yapılan her işi kayıt altına aldıklarını ifade etti.
     Vatandaştan gelen şikayetleri de alarak, ilgili birime ilettiklerini ve daha sonra da vatandaşa sonuç hakkında bilgi verildiğini belirten Çolakoğlu, görev alanlarına göre merak ettikleri konular hakkında sorular yönelten Filistin heyeti, burada alacakları eğitimleri Gazzedeki belediyelerinde uygulayacaklarını bildirdi.
     Yaklaşık 15 gün sürecek eğitim programında Filistinli belediyeciler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin uzman personeli tarafından, Bilgi Teknolojileri, Şehir Planlaması ve Coğrafi Bilgi Sistemleri alanında eğitim alacaklar.
     Eğitimlerin, teorik ve pratik olarak gerçekleştirildiği kaydedildi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide öğrendiklerini Gazzede uygulayacaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER