Kocaelide STKlar 8 Mart Dünya Kadınlar

Kocaelide STKlar 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı


KOCAELİ (A.A) - Kocaelideki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve Sendikalar tarafından Valilik tören alanında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile tören düzenlendi.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra başlayan törene Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-İş), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Kocaeli şubeleri ve diğer STKlar katıldı.
     Törende konuşma yapan Eğitim-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Eğitim Sekreteri Emine Çalık, günümüzde en yoksul ve şiddet gören, sömürü ve tacize uğrayan kesimin kadınlar olduğunu belirterek Artık bu çember kırılmalı, kadın olarak bizler de kadının insan haklarının tam ve eksiksiz uygulanması için hayatın her alanında, ağır yaşam koşullarını taşıyan, üreten kadınlar olarak haklarımızı talep ediyoruz dedi.
     Kadınların siyasetten uzak tutulduğunu ifade eden Çalık, Kadınlar hala siyasetin öznesi olamadılar. Evinin mutfağı gibi siyasi partilerin mutfakları da kadın için sonuna kadar açıktır. Ancak, karar alma mekanizmalarında kadınlara hala yer yok. Seçme seçilme hakkında 79 yıl önce kavuşmuş olan kadınlarımız, TBMMde yüzde 9.1, yerelde ise ancak yüzde 1.1 oranında temsil edilebiliyor şeklinde konuştu.
     Çalık, dünyada en yaygın suçun kadına işkence olduğunu fakat en az cezaların verildiğini belirterek, tüm kadınların sömürülmediği, tacize uğramadığı, öldürülmediği, daha özgür ve katılımcı bir geleceğin oluşmasını dilediğini bildirdi.
     Konuşmaların ardından ÇYDD Kocaeli Şube Başkanı Gülşen Müstecablıoğlu ve İzmit Huzurevi Derneği Başkanı Olcay Ilıcalı Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide STKlar 8 Mart Dünya Kadınlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER