Kocaelide taşımacılık şirketi üyelerinin eylemi

Kocaelide taşımacılık şirketi üyelerinin eylemi -Başka bir şirketle anlaşmak isteyen fabrikaya girmeye çalışan taşımacılık şirketi üyelerine polis ekipleri biber gazıyla müdahale etti


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide başka bir şirketle anlaşmak isteyen fabrikaya girmeye çalışan taşımacılık şirketi üyelerine polis ekipleri biber gazıyla müdahale etti.
     Kartepe Suadiyedeki fabrika önünde toplanan taşımacılık şirketi üyeleri, başka bir firmayla anlaşmak isteyen fabrika yetkilileri arasında uzun süredir devam eden görüşmeler sonucunda anlaşma sağlanamaması üzerine fabrikaya girmek istedi.
     Fabrika girişinde önlem alan çevik kuvvet ekiplerinin izin vermemesi üzerine yaşanan gerginlik sonucunda biber gazı kullanarak kalabalığı dağıtmak isteyen polis ekiplerine göstericilerden bazıları taş atarak karşılık verdi.
     Atılan taşlardan hafif şekilde yaralanan 3 polis memuru, ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesine kaldırılırken, çevredeki bazı çöp konteynerlerini ateşe veren göstericiler, daha sonra fabrika girişinde oturarak eylemlerini devam ettirdi.
     Taşımacılık şirketinin başkanı Hüseyin Erkan AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrika yetkilileriyle 3 kere anlaşmalarına rağmen kandırıldıklarını iddia ederek, anlaşma sağlanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.
     Aileleriyle birlikte sahur vaktine kadar oturma eylemlerini devam ettiren göstericiler, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akarın bir konuşma yaparak ikna etmesi üzerine eylemlerine son vererek olaysız bir şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Metin Girgin - Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide taşımacılık şirketi üyelerinin eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER