Kocaelide uygulamalı deprem eğitimi

Kocaelide uygulamalı deprem eğitimi -Gölcükte öğrencilere, deprem bilincini arttırmak amacıyla 3 boyutlu simülasyon odasında 7,4 şiddetindeki bir depremde nasıl davranılması gerektiği öğretildi


KOCAELİ (A.A) - Gölcükte öğrencilere, deprem bilincini arttırmak amacıyla 3 boyutlu simülasyon odasında 7,4 şiddetindeki bir depremde nasıl davranılması gerektiği öğretildi.
     Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Müdürlüğünce yürütülen, deprem bilincini arttıran eğitimler çerçevesinde deprem simülasyonuna, Gölcük Cumhuriyet İlkokulundan, öğrenci, veli ve öğretmenler katıldı.
     Sekapark Kültür Alanı içindeki Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezindeki eğitimlerler kapsamında, Marmara depremi teorik ve pratik eğitimlerle, 3 boyutlu simülasyon odasında katılanlara ,7,4 şiddetindeki bir depremde nasıl davranmaları gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı.
     Eğitime katılanlara depremde ve sonrasında neler yapmaları gerektiği, deprem planları, yapısal bilinç ve yapısal olmayan tehlikeler hakkında bilgiler verildi.
     Daha sonra deprem simülasyon odasında katılanlara canlı olarak deprem yaşatılıp nasıl davranmaları gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılara Deprem Çantası oluşturmaları konusunda bilgi aktarılarak, deprem çantasının içinde bulundurulması gereken İlk Yardım Çantası ücretsiz olarak hediye edildi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide uygulamalı deprem eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER