Kocaelideki bebek ölümlerinde azalma

Kocaelideki bebek ölümlerinde azalma -Kocaelide 2012 yılında ölen bebek sayısı, bir önceki seneye göre binde 0,4 oranında azaldı


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide 2012 yılında ölen bebek sayısının bir önceki yıla göre binde 0,4 oranında azaldığı bildirildi.
     Kocaeli Halk Sağlığı Müdürlüğü verilerine göre, 2011 yılında gerçekleşen beben ölüm oranı binde 7,4den binde 7ye geriledi.
     Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonunun (UNICEF) 2009 Dünya Çocuklarının Durumu raporuna göre, Türkiye 5 Yaş Altı Çocuk Ölümlerini en hızlı düşüren 5 ülke arasında yer alıyor.
     Hacettepe Nüfus Etütleri Enstitüsünün her 5 yılda bir gerçekleştirdiği 2008 Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması ön raporuna göre ise Türkiyede bebek ölüm hızı binde 17,6lara kadar düştü.
     Bebek ölümlerini daha aşağı seviyelere düşürebilmek, her bir bebek ölümünü izleyerek, nedenini ortaya çıkarmak ve bir daha aynı nedenlerle oluşabilecek bebek ölümlerini önlemek amacı ile Kocaeli Halk Sağlığı Müdürlüğü Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde her ay düzenli olarak Bebek Ölümlerini İnceleme Kurulu toplanıyor.
     Kocaeli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Melih Kaştı başkanlığında toplanan kurulda, bebek ölümlerini önlemek için çeşitli çalışmalar yapılıyor. Kocaeli Halk Sağlığı Müdürlüğü ve aile hekimliği tarafından kadınların hamilelik sürecinde en az 4 ay takip altında tutulduğu bildirildi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelideki bebek ölümlerinde azalma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER