Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden kısa kısa

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden kısa kısa -Osmanlı İmparatorluğunda isyan ve darbeler semineri


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında, Osmanlı İmparatorluğunda isyan ve darbeler semineri gerçekleştirildi.
     Leyla Atakan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen seminerde konuşan Doç. Dr. Erhan Afyoncu, 36 Osmanlı padişahından 12sinin isyan ve darbeyle tahtlarını kaybettiğini belirterek, ilk isyanın Fatih Sultan Mehmed dönemindeki Buçuktepe İsyanı olduğunu söyledi.
     Aylarca devam eden isyanların İstanbul halkına korkulu günler yaşattığını anlatan Afyoncu, İsyanlar zaman zaman o kadar ileri boyutlara ulaşıyordu ki bazen devlet adamlarının cesetleri köpeklere yem ediliyor, bazen sadrazamların kelleleri alınıyor, bazen de padişahlar acımasızca katlediliyordu dedi.
     Afyoncu, Osmanlı padişahlarından ikinci Bayezid, ikinci Osman, birinci Mustafa, Sultan İbrahim, dördüncü Mehmet, ikinci Mustafa, üçüncü Ahmet, üçüncü Selim, dördüncü Mustafa, Sultan Abdülaziz, beşinci Murat ve ikinci Abdülhamidin askeri isyan ya da darbe sonucu tahtlarını kaybettiğini dile getirerek, bu padişahlardan birçoğunun ise tahttan indirildikten hemen sonra öldürüldüğünü ifade etti.
    
     -Muhtarlardan Karaosmanoğluna ziyaret
    
     Başiskele ve Kartepeli muhtarlar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlunu ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Karaosmanoğlu, kent merkezinden köylere kadar alt ve üst yapıyla Kocaeline dolu dolu hizmet ettiklerini belirterek, köylerde bile atık ve içme suyu arıtma tesisleri yaptıklarını söyledi.
     Suyun israf edilmeden kullanılması gerektiğini vurgulayan Karaosmanoğlu, köylerin doğal yapısı bozulmadan gelişmesi için çalıştıklarını ve şehirde ne varsa köyde de olması için çalıştıklarını kaydetti.
     Muhtarlar, Karaosmanoğluna elma pekmezi hediye etti.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER