Kocaeli Valiliğinden 8 Mart uyarısı

Kocaeli Valiliğinden 8 Mart uyarısı


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Valiliği, 8 Mart dünya kadınlar günü dolayısıyla yürüyüş yapmak isteyenlerin, 48 saat önce valiliğe başvuru yapmaları gerektiğini bildirdi.
     Valilikten yapılan açıklamada, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 10. maddesine göre toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak isteyenlerin, düzenleme kurulu üyelerinin tamamının imzalayacakları bildirimi, toplantının yapılmasından en az 48 saat önce yetkili idari makamlara vermelerinin zorunlu olduğu hatırlatıldı.
     Birden fazla gösteri yürüyüşü talebinin olması halinde, trafik düzeni ve kamu güvenliğinin sağlanması, koordinasyon ve planlama açısından, bildirimlerin belirlenen sürede verilmesi istenen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Tertip komitesi üyelerinin tamamının imzalayacakları bildirim yapılmadan düzenlenecek toplantı ve gösteri yürüyüşleri, Kanunun 23. maddesi gereği kanuna aykırı gösteri yürüyüşü sayılmakta ve 24. madde hükmüne göre işlem yapılmaktadır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili olarak toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak isteyen kişi ve kurumların, yukarıdaki mevzuat hükümlerini dikkate alarak, kanunda öngörülen esas ve usullere göre başvuru yapmaları gerekmektedir
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaeli Valiliğinden 8 Mart uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER