Kolombiya Büyükelçisi Sernadan EİBye ziyaret

Kolombiya Büyükelçisi Sernadan EİBye ziyaret


İZMİR (A.A) - Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Kolombiyanın fırsatlar ülkesi olduğunu söyledi.
     Kolombiyanın Türkiyedeki ilk büyükelçisi Fernando Panesso Serna, Ege İhraçatçı Birliklerinde işadamlarıyla bir araya geldi.
     Toplantının açılışında konuşan Mustafa Türkmenoğlu, ihracatçıların alternatif pazarların geliştirilmesi ve bu yeni pazarlarda var olan ihracatın arttırılabilmesi amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında Kolombiyanın Ekonomi Bakanlığı tarafından öncelikli ülke olarak ilan edildiğini hatırlattı.
     Kolombiyanın 45 milyon nüfusa sahip olduğunu, kişi başı milli gelirinin 10 bin dolar civarında olduğunu belirten Türkmenoğlu, şunları söyledi:
     Kolombiyanın Ankara Büyükelçisi Fernando Panesso Sernanın ihracatından büyük mutluluk duyduk. İhracatçılarımıza ülkesiyle ilgili bilgiler verecek. Sayın Büyükelçi yeni atanması ve ilk büyükelçi olmasına rağmen, iki ülke arasında hızlı ilişkiler gelişti. Kolombiya petrol ve özellikle kömür gibi yer altı zenginlikleri çok olan bir ülke. İki ülke arasındaki ticaret hızla artıyor. Vizelerin kalkmasıyla bu ilişkiler artacak. Kolombiya uzak bir ülke ama AB üyesi ülkelerin durumuna baktığımızda uzak ülkelere gitmemiz lazım.
     Büyükelçi Serna da büyükelçilik çalışmaları ve ülkesindeki yatırım olanaklarıyla ilgili bilgiler verdi.
    
     Muhabir: Medat Şenay / Senem Yazıcı
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Kolombiya Büyükelçisi Sernadan EİBye ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER