Komşudaki kriz Türk balıkçıları etkiledi

Komşudaki kriz Türk balıkçıları etkiledi -Yunanistandaki mali kriz nedeniyle mürekkep balığı ihracatı durma noktasına geldi


EDİRNE (A.A) - Necdet Uybaş - Yunanistandaki mali kriz nedeniyle mürekkep balığı ihracatının durma noktasına geldiği bildirildi.
     Enez Balıkçılık Kooperatifi Başkanı Yaşar Pınarcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir şirket tarafından kendilerinden alınarak Yunanistana ihraç edilen mürekkep balığına talebin Yunanistandaki ekonomik kriz nedeniyle her geçen gün düştüğünü belirtti.
     Önceden 5 liraya sattıkları mürekkep balığının kilosunu, ihracatın düşmesi nedeniyle 3 liraya sattıklarını anlatan Pınarcı, şunları söyledi:
     Enezli balıkçılar önceki yıllarda her sezon 2 ton mürekkep balığı avlıyordu. Türkiyede iç piyasada tüketimi az olduğundan bu balıkların büyük bölümü, bir şirket tarafından Yunanistana ihraç ediliyordu. Bu durumdan 200 balıkçımız da yararlanıyordu. Ancak Yunanistandaki mali kriz nedeniyle ihracat durdu. Bu yüzden de fiyatlar düştü. Talep artarsa fiyatların tekrar yükseleceğini düşünüyoruz.
    
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Komşudaki kriz Türk balıkçıları etkiledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER