Konacık Belediyesi 7 yeni araç aldı

Konacık Belediyesi 7 yeni araç aldı


MUĞLA (A.A) - Bodrumun Konacık Belediyesi tarafından satın alınan 5 minibüs ile itfaiye ve çöp aracı hizmet vermeye başladı.
     Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Bodrum Şoförler Odası Aytekin Çanakcı ve Belediye Meclis üyelerinin katıldığı törenle yeni araçlar tanıtıldı.
     Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, yaptığı konuşmada, belde halkı olarak mutlu bir günü yaşadıklarını belirterek, aldıkları araçların hayırlı olmasını diledi.
     Minibüslerin engellilerin kullanımına uygun olduğunu işaret eden Tosun, 2005 yılında çıkan kanun gereği tüm toplu taşıma araçlarının engellilerin kullanımına uygun hale getirmeleri ile ilgili 7 yıllık bir süre tanınmıştı. Bu süre 7 Temmuzda doluyor. Bu süre dolmadan toplu taşıma araçlarımızı engelli vatandaşlarımızın engelsiz bir şekilde kullanabileceği duruma getirdik. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.
     Tosun, araçların 600 bin liraya mal olduğunu kaydetti.
     Bu arada, törende engellilerin kullanımı için özel dizayn edilen araçları engelli bir vatandaş test etti. Belediye Başkanı Mehmet Tosun ve beraberindekiler yeni minibüslerden birine binerek beldede kısa bir gezinti yaptı.
    
     Muhabir: Ali Ballı / Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Konacık Belediyesi 7 yeni araç aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER