RTÜK Üyesi Fendoğlu:

RTÜK Üyesi Fendoğlu: -Türkiyenin bir numaralı meselesi Kürt meselesidir ve bu meselede Elazığ güzel görevler üstlenebilir


ELAZIĞ (A.A) - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu, Türkiyenin bir numaralı meselesinin Kürt meselesi olduğunu belirterek, Bu meselede Elazığ güzel görevler üstlenebilir dedi.
     Elazığ Ticaret Borsası tarafından Paşa Konağında düzenlenen Basınla bir arada toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Fendoğlu, Elazığın Doğu Anadolu Bölgesinde önemli bir konuma sahip olduğunu vurguladı.
     Fendoğlu, kentin, medya, valilik, belediye, sivil toplum kuruluşları ve üniversite olarak Kürt ve Alevi meselesinin çözümünde özellikle Diyarbakır ve Tunceli ile iyi ilişkiler kurması gerektiğine işaret etti.
     Kentteki ve Diyarbakırdaki basın mensuplarının bir toplantıda bir araya gelmelerinin, Elazığ Valiliği, Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının da Diyarbakırdaki aynı kurumlarla iyi ilişkiler ve irtibat içerisinde olmasında da büyük fayda olduğunu düşündüğünü aktaran Fendoğlu, şunları söyledi:
     Kürt sorununun çözümünde Elazığa ve medyasına önemli görevler düşebilir. Günümüzün en önemli meselesi Kürt meselesi. Seçimlik ders biliyorsunuz kabul edildi Milli Eğitimde ve belirli bir sayıya ulaşan öğrenciler artık Kürtçe seçmeli ders de görebilecekler. Şimdi madem Türkiyenin bir numaralı meselesi Kürt meselesidir ve bu meselede Elazığ güzel görevler üstlenebilir. Demin dediğim Diyarbakır projesiyle Elazığ, Diyarbakırla iyi bağlantılar kurarak sorunun çözümüne katkıda bulunabilir. Ve yine Türkiyenin en önemli meselelerinden biri Alevi problemidir. O da yine Elazığın yakınındaki Tunceli ile iyi bağlantılar kurarak, bu sorunun üzerine neden Elazığ gidemesin.
     Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, toplantıya katılan basın mensuplarına teşekkür etti.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber RTÜK Üyesi Fendoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER