Konukoğlu, Osmaniyede üniversite öğrencileriyle buluştu

Konukoğlu, Osmaniyede üniversite öğrencileriyle buluştu -SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adil Konukoğlu: -Birliğin beraberliğin olmadığı yerde bereket olmaz


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adil Konukoğlu, birlik ve beraberliğin olmadığı yerde bereketin olmayacağını bildirdi.
     SANKOdan yapılan açıklamaya göre, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi AB Öğrenci Kulübünün davetlisi olan Konukoğlu, üniversitenin Karacaoğlan Yerleşkesinde düzenlenen söyleşide, Gaziantep sanayisinin gelişimini ve Sanko Holdingin başarı hikayesini anlattı.
     Birlik ve beraberliğin olduğu yerde bereket olacağını vurgulayan Konukoğlu,Ağabeyim Abdulkadir Konukoğlu bizim güneşimiz oldu, biz de onun uydusu olduk. Ayrılıkta azap birlikte rahmet vardır sözünü hiçbir zaman unutmamız gerekir ifadesini kullandı.
     Anadolunun yaşanan en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Gaziantepte, ihracat ve sanayi hayatının 6 bin yıllık geçmişe dayandığını belirten Konukoğlu, Gaziantepin bugün ulaştığı konumunun gurur tablosu olduğunu ifade etti.
     Gaziantepin 2002 yılında 619 milyon dolar olan ihracatının 2012 sonunda 5 milyar 879 milyon dolara, ihracatçı firma sayısının 578den bin 227ye, ihracat yaptığı ülke sayısının 80lerden 177ye ulaştığına dikkati çeken Konukoğlu, 2023 yılında 30 milyar dolar ihracat yapmayı ve 350 bin kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.
     GAP bölgesinde üretilen bütün tarım ürününü sanayi ürününe dönüştürerek dünyaya sattıklarını, Gaziantepin elektrik tüketiminin geçen yıl sonunda 3 milyar 921 milyon kilovat saate ulaştığını bildiren Konukoğlu, şöyle devam etti:
     Türkiyenin büyümesinden en az iki katı fazla büyüyoruz. Ortak akılla yönetilen bir şehiriz. İhracatımız bugün 6 milyar dolara yaklaştı. Gaziantep ülkenin en az üç adım önünde gidiyor. Bundan da bir Antepli olarak hem gurur hem şeref duyuyoruz.
    
     -Ayrılığın, kavganın faydası yok-
    
     Gaziantepin gelişmesine ve büyümesine paralel olarak SANKO Holdingin gelişimini anlatan Konukoğlu, 1904 yılında büyük dedeleri Sani Konukoğlunun 7 dokuma tezgahı ile holdingin temelini attığını anımsattı.
     1994 yılında babaları Sani Konukoğlunun vefatının ardından ağabeyi Abdulkadir Konukoğlunun yönetim kurulu başkanlığına getirildiğini bildiren Konukoğlu, şunları kaydetti:
     Ayrılığın, kavganın hiç kimseye faydası yok. Bunun bilinciyle hareket ederek 8 kardeş, ağabeyimizin etrafında birleştik. Profesyonel olan bir şirketin yöneticisinin yönetim kurulundaki sorumluluğu neyse, ağabeylerim ve kardeşlerim de bağlı oldukları şirketlerin yönetimindeki sorumlulukları aynıdır. Bu sistemin doğru analiz edilip, doğru yönetildiğinde iyi bir sistem olduğuna inanıyorum.
     Konukoğluna, sunumunun ardından, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca tarafından plaket verildi.
     Söyleşiye, Osmaniye Vali Yardımcısı Ali Çağlar, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, rektör yardımcıları Prof. Dr. Aykut Gül ve Prof. Dr. Sabri Ulukanlı, Yabancı Diller Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Efe Efeoğlu da katıldı.
     Konukoğlu, üniversite programının ardından Osmaniye Valisi Celalettin Cerraha nezaket ziyaretinde bulundu.
     Valilikte gerçekleşen ziyarette Vali Cerrah, Osmaniyenin sanayileşme hamlesine ilişkin bilgiler aktardı.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Konukoğlu, Osmaniyede üniversite öğrencileriyle buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER