Konyada elektrikli otomobil dönemi

Konyada elektrikli otomobil dönemi -İl Özel İdaresi hizmetlerinde kullanılmak üzere siparişi verilen 12 adet elektrikli otomobil, törenle Konya Valisi Aydın Nezih Doğana teslim edildi


KONYA (A.A) - İl Özel İdaresi hizmetlerinde kullanılmak üzere siparişi verilen 12 adet Renault Fluence Z.E marka elektrikli otomobil, törenle teslim edildi.
     Konya Özel İdaresi önünde düzenlenen törende, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Konya Valisi Aydın Nezih Doğana 12 adet elektrik motorlu Fluence Z.E. teslimini gerçekleştirdi.
     Vali Doğan, törende yaptığı konuşmada, teslim aldıkları 12 yeni aracın, her yıl için 2 yeni aracın değeri kadar tasarruf sağlayacağını söyledi.
     Özel İdarenin günlük çalışmalarının büyük kısmının şehir içinde gerçekleştiğini, araçların şehir içi hizmetlerde kullanılacağını ifade eden Doğan, şunları kaydetti:
     Bu aracı tercih etmemizde bizim için birinci faktör; iktisadi anlamdaydı. Operasyonlarımızda şehir içi çalışmalar önemli bir yer tutuyor. Konya bir ucundan diğer ucuna 44 kilometreyi bulan gelişmiş bir şehir. Günlük icraatlarımızı yapmak için hesaplarımıza göre her bir aracımız asgari 100 kilometre şehir içi yol yapıyor. 12 araçla yılda yaklaşık 300 bin kilometre yol yapabileceğimizi hesap ettik. Bu 300 bin kilometre yoldan her yıl 2 yeni aracın tasarrufunu yapabileceğimizi düşündük. Yılda 2 araçlık tasarrufu da yapmak suretiyle birkaç yıl içerisinde bütün otomobilleri kendi kar hanemize yazmış olacağız.
     Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ise dünyada olası bir çevre felaketine karşı otomobil sektörü olarak duyarlı olmak ve katkıda bulunmak zorunda olduklarını ifade etti.
     Konya Valiliğinin insan sağlığını ve çevreyi önemsemesinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Aybar, Hükümetimiz, araçlarımızın Türkiye yollarında yer alabilmesi için yasal ve yönetsel anlamda düzenlemeler gerçekleştirdi. Bu sayede bugün için çok önemli bir hizmeti hayata geçiriyoruz. Şarjı 170 kilometre giden araçlarımızın Konyaya hayırlı olmasını temenni ediyorum diye konuştu.
     İl Müftüsü Şükrü Özbuğdayın yaptığı duanın ardından araçlar, hizmete sunuldu.
    
     Muhabir : Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı : Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Konyada elektrikli otomobil dönemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER