Konyada Mutlu Bir Evlilik Emek İster

Konyada Mutlu Bir Evlilik Emek İster semineri


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediyesi, Mutlu Bir Evlilik Emek İster semineri düzenledi.
     Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen programda konuşan yazar Sema Maraşlı, mutlu bir evliliğin formülünün kadın-erkek arasındaki yaratılış farklılıklarını iyi anlamak olduğunu söyledi.
     Medyanın kadın üzerindeki etkisi ile eşler arasındaki iletişim ve yaratılışta kadın ve erkeğin farklılıklarına dikkat çeken Maraşlı, ailede karı-koca arasında iyi bir iletişim sağlamak için yaratılıştan gelen kadın-erkek arasındaki farklılıkların mutlaka göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti.
     Maraşlı, mutlu bir evlilik için kadınlara daha fazla sorumluluk düştüğünü vurguladı.
     Eşler arasındaki muhabbetin bir ibadet olduğunu ifade eden Maraşlı, şunları kaydetti:
     Kadın ile erkek arasındaki temel farklılıkları; fizyolojik, davranış ve duygu farklılıkları olarak sınıflandırabiliriz. Fizyolojik farklılıkların en önemlilerinden biri kadınların daha çok beyninin sağ tarafını; erkeklerin ise daha çok beyninin sol tarafını kullanmasıdır. Bu durum iki tarafın da hayata ve olaylara bakışını tamamen etkiliyor. Kadın ve erkek arasındaki farklılıkları iyi bilmek evlilikte pek çok problemi çözmeye yarayacaktır. Kadın beyninin her iki tarafında konuşma merkezi var, erkek beyninin sadece sol tarafında konuşma merkezi var. Bu yüzden kadınların konuşma ihtiyacı erkeklere göre daha fazla.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Konyada Mutlu Bir Evlilik Emek İster Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER