Konyada bitkisel atık yağlar toplanacak

Konyada bitkisel atık yağlar toplanacak -Evlerde oluşan bitkisel atık yağlar Konbeltaş A.Ş ile birlikte toplanıp, lisanslı geri dönüşüm firmalarına teslim edilecek


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediyesi, bitkisel atık yağların çevreye verdiği zararın önüne geçmek için önemli bir çalışma başlattı.
     Çalışma kapsamında, site ve apartmanlardaki bitkisel atık yağ toplama çalışmaları kapsamında, ev hanımlarına uzmanlarca bitkisel atık yağların insan sağlığına ve çevreye verdiği zararlar anlatılacağı bildirildi.
     Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığından yapılan açıklamada, bitkisel atık yağların suya ve kanalizasyona döküldüğü zaman yüzeyi kaplayıp su sistemine zarar verdiği belirtildi.
     Atık suyun, kanal borularına yapışarak boru kesitinin daralmasına ve tıkanmasına neden olduğu ifade edilen açıklamada, lavaboya dökülen atık yağların böcek ve koku problemi oluşturduğu bildirildi.
     Kullanılmış bitkisel yağların atık su kirliliğinin yüzde 25ini oluşturduğu belirtilen açıklamada, apartman ve sitelere Bitkisel Atık Yağ Kumbaraları yerleştirileceği, evlerde oluşan bitkisel atık yağların Konbeltaş A.Ş ile birlikte toplanıp lisanslı geri dönüşüm firmalarına teslim edileceği ifade edildi.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Konyada bitkisel atık yağlar toplanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER