Konyada iki erkek cesedinin bulunması

Konyada iki erkek cesedinin bulunması -Geçen yıl Ekim ayında Akşehirde Avusturyalı Herald Weib ile Ramazan Kaplanın öldürülmesi olayıyla ilgili duruşmaya devam edildi -Eşi Ramazan Kaplanı adam tutup öldürttüğü iddiasıyla tu


KONYA (A.A) - Geçen yıl Ekim ayında Konyanın Akşehir ilçesinde Avusturyalı Herald Weib ile Ramazan Kaplanın öldürülmesi olayıyla ilgili duruşmaya devam edildi.
     Akşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar; öldürülen Ramazan Kaplanın karısı Z.K. (47) ile B.K. (37) ve E.Y. (34) katıldı.
     İddianamede adam tutup eşini öldürtmek ile suçlanan Z.K, ifadesinde suçlamayı reddederek, kendisinin kimseye silah vermediğini söyledi.
     Sanık B.K. ise cinayeti kendisine E.Ynin teklif ettiğini iddia ederek, Ben kendisine işimiz gücümüz var dedim. Daha sonra E.Y. benim telefonumu Z.Kye vermiş. Savcılığa geldiğimizde Z.K ile ikimizi yan yana oturttular. Z.K. beni, gerçekleri söylememem için çocuklarımla tehdit etti. Suçu kabul et, ben sana cezaevinde bakarım dedi diyerek kendisini savundu.
     Diğer sanık E.Y. de savunmasında üzerine atılı suçu kabul etmeyerek, Z.K. bana telefonda kocasını öldürmemi teklif etti. Ayrıca 25 bin avro para vereceğini söyledi. Ben kabul etmedim. Kendisine bu iş için adam bulurum dediğimi hatırlamıyorum diye konuştu.
     Duruşma, sanıkların savunmalarının alınmasının ardından eksik hususların giderilmesi için ertelendi.
    
     -Olayın geçmişi-
    
     Konyanın Akşehir ilçesinde 21 Ekim 2012de çalılıkların arasında iki erkek cesedi bulunmuş, yapılan incelemede cesetlerden birinin Avusturyalı Herald Weibe (52), diğerinin ise Ispartanın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Dedeçam beldesinde oturan Ramazan Kaplana (52) ait olduğu belirlenmişti. Yapılan otopside, Weib ve Kaplanın kurşunlanarak öldürüldüğü tespit edilmişti.
     Jandarma ekiplerinin çalışmaları sonucu, cinayeti işledikleri iddiasıyla Z.K, B.K. ve E.Y. gözaltına alınmış, zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.
     Herald Weibin 2 Ekimde Türkiyeye geldiği, ortak besicilik yapmaya karar verdiği Ramazan Kaplan ile Akşehirde damızlık hayvan ve traktör araştırması yaptıkları öğrenilmişti.
    
     Muhabir: Bayram Uygun / Murat Aslan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Konyada iki erkek cesedinin bulunması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER