Konyada İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri

Konyada İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri yapıldı


KONYA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı bünyesinde İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde yapılması planlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Tanıtım Semineri Konyada yapıldı.
     Dedeman Otelde düzenlenen seminerde, sinevizyon gösterisi eşliğinde iş kazaların nasıl meydana geldiği ve ne gibi sonuçlar doğurduğu katılanlara izletildi. İş kazalarına en çok sebep olan nedenler anlatıldı.
     Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, buradaki konuşmasında, çalışma hayatında tedbirler almanın, işçi sağlığını ve iş güvenliğini üst düzeyde tutmanın, sosyal devlet olmanın gereği olduğunu söyledi.
     Sosyal güvenlik ve iş hayatında önemli adımlar atıldığını belirten Sandıkçı, şunları kaydetti:
     Biz tedbir almayı ihmal ediyoruz. İş hayatında, ev hayatında, trafikte, sokakta her yerde ihmal edilmemesi gereken güvenliği ihmal ederek maalesef sonunda çok büyük bedeller ödüyoruz. Bir sürü sakat insanımız ve bunun ortaya koymuş olduğu milyonlarca dolarlık zararlar... Bunların hepsi toplumun üstüne yük. Yani ihmal eden değil ihmalde suçu olmayanlar da ihmalin bedelini ödüyor. Toplum olarak bunları üslenmek zorunda kalıyoruz. Daha dikkatli, asgari güvenlik kurallarına en iyi şekilde uymamız gerekiyor ki daha fazla acı olaylarla karşılaşmayalım.
     İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim ise 2001 yılından itibaren 3 yılda 1 konferanslar yaptıklarını, en son 2011 yılında İstanbulda gerçekleştirildiğini bildirdi.
     Dünya İş Sağlığı Kongresi ile birlikte gerçekleştirilen bu konferansta, ilk kez iş sağlığı güvenliği ile ilgili çalışma bakanları zirvesinin gerçekleştirildiğini ifade eden Gerim, Bu kongrede, 33 ülke bakanı, ülkemize bu konuyla ilgili siyasi desteklerini vurguladılar. Biz bunu daha ileri götürmek istiyoruz dedi.
     Özellikle az gelişmiş ülkelerde Afrika ülkelerinde iş sağlığı ve güvenlik konusunun ciddi bir sorun olduğunu aktaran Gerim, Bu bir kültür. Bu bilinci iş yerinde belki de ailede başlatmak lazım. Bu toplantıları bu anlamda önemsiyoruz. Ümit ediyorum ki bu toplantılarımız devam edecek. Sosyal paylaşım sitelerinde de bilgilerimizi aktarmaya gayret ediyoruz. Kazasız ve hastalıksız günler diliyorum diye konuştu.
     Uzmanların sunumlarıyla devam eden seminere, Kaymakamlar, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ve ilgililer katıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Konyada İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER