Konyada nevruz kutlaması

Konyada nevruz kutlaması -SÜde öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla nevruz kutlaması yapıldı


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesinde (SÜ) öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından nevruz kutlaması düzenlendi.
     SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Alaeddin Keykubat Kampüsünde düzenlenen kutlamada, nevruz ateşinin üzerinden atlayıp, demir dövdü; ardından katılımcılara ikram edilen pilavı dağıttı.
     Gökbel, burada yaptığı konuşmada, baharın gelişini coşku içinde kutlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
     Üniversitenin akademisyeni, çalışanı ve öğrencisiyle büyük bir aile olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirten Gökbel, Birlik ve beraberliğimizi bir kez daha en coşkulu şekilde ortaya koymanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. 21 Mart, doğanın uyanmaya başladığı gündür. Bugün, doğanın muhteşem güzelliğinin daha çok farkında olmanın günüdür dedi.
     Gökbel, nevruzun; Bahara yolculuğun başlangıcı olan gün olduğunu ifade ederek, Baharın müjdecisi olan nevruz, ortak mirasımızın bir ürünüdür. Hiç bir dinin ya da mezhebin ya da etnik yapının bayramı değildir. Bugünün yurdumuzda anlamına uygun olarak kutlanacağına inanıyorum. Baharın getirdiği coşku, sevinç ve canlılık ile birlik ve beraberlik içerisinde idrak edileceğine yürekten inanıyorum diye konuştu.
     Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının konser verdiği etkinlikte, Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu (SÜHOT) çeşitli oyunlarla birlikte kolbastı gösterisi sundu. Çeşitli ülkelerden gelen üniversite öğrencileri de giydikleri yöresel kıyafetleriyle kutlamalara renk kattı.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Konyada nevruz kutlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER