Konyada öldürülen genç kadın öğretmen

Konyada öldürülen genç kadın öğretmen -Şefkat-Der Genel Başkanı Bulan ve öldürülen öğretmen Gülşah Aktürkün komşuları, olayın gerçekleştiği yerde cinayeti protesto etti


KONYA (A.A) - Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan ve öldürülen öğretmen Gülşah Aktürkün komşuları, olayın gerçekleştiği yerde cinayeti protesto etti.
     Merkez Selçuklu ilçesindeki olay yerinde toplanan grup, Beni de korumadınız, katilimin suç ortağı devlet yazılı pankart açtı.
     Burada açıklama yapan Bulan, Aktürkün bir vasiyeti olduğunu belirterek, Gülşah öğretmen Benim ölümümden Van Valisi, yardımcısı ve il milli eğitim müdürü sorumlu, hakkımı arayın demiştir dedi.
     Aktürkün annesinin olaydan önce savcılığa başvurduğunu ifade eden Bulan, savcılık tarafından tedbir kararının ihlal edildiğini, olay gerçekleşmeden önce suçlunun silahının elinden alınması ve tutuklanması gerektiğini savundu. Bulan, Görev ihmali yapan yetkililer tespit edilmeli ve ceza almalılar. Panik butonu yerine elektronik kelepçe olması lazım. Yargıtay tahrik indiriminin önüne geçerek, cinayetleri önlemeli diye konuştu.
     Gülşah öğretmenin dayısı Ali Şahin ise adaletin yerini bulup, katilin hak ettiği en ağır cezayı almasını istediklerini söyledi.
     Vanda görev yapan genç kadın öğretmen Gülşah Aktürk, geldiği Konyada, ayrıldığı sevgilisi tarafından silahla öldürülmüş, olaydan sonra kaçan Hakan B. tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Mümin Altas
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Konyada öldürülen genç kadın öğretmen Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER