Konyada orman yangınları

Konyada orman yangınları -Akşehir ve Seydişehir ilçelerinde çıkan iki ayrı yangında yaklaşık 15 hektarlık ormanlık alan zarar gördü


KONYA (A.A) - Akşehir ve Seydişehir ilçelerinde çıkan iki ayrı yangında yaklaşık 15 hektarlık ormanlık alan zarar gördü.
     Akşehir ilçesi Ilıcak köyü Kale mevkisinde akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının büyümesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.
     Yaklaşık 5 hektarlık alanın zarar gördüğü yangın, kontrol altına alındı.
     Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ispartadan ve çevre ilçelerden gelen itfaiye araçları ile Orman İşletme Müdürlüğüne ait araçlarla yangının kontrol altına alındığını söyledi.
     Ormanlık alanlarda bulunan tarla sahiplerini anızları yakmaması konusunda uyaran Oğul, vatandaşların ormanlık bölgeden geçerken daha dikkatli olmalarını istedi.
     Seydişehir ilçesine bağlı Kozlu köyünde de henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında 10 hektar ardıçlık alan zarar gördü.
     Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü ve Seydişehir Orman İşletme Şefliğine bağlı yangın söndürme ekiplerine, Seydişehir Belediyesi itfaiye araçları da destek verdi.
     Çok sayıda yangın aracı ile jandarma ekipleri ve köylülerin seferber olduğu yangın, kontrol altına alındı.
    
     Muhabir: Kadriye Kasap / Bayram Uygun/ İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Konyada orman yangınları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER