Konyadaki suç örgütü operasyonu

Konyadaki suç örgütü operasyonu -Gözaltına alınan 22 kişi Antalya Adliyesine sevk edilmek üzere götürüldü -Zanlıların paralarını gasbettikleri iki gence gözdağı vermek için bıçakla saçlarını kestikleri öğrenildi (Fotoğrafl


KONYA (A.A) - Konya polisinin suç örgütüne yönelik Konya ve Bursada gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan 22 kişi Antalya Adliyesine sevk edilmek üzere götürüldü.
     Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından gözaltındaki 30 kişiden 8i serbest bırakıldı.
     Aralarında iki kamu görevlisinin de bulunduğu 22 zanlı ise Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlılar, adliyeye sevk edilecekleri Antalyaya götürüldü.
     Operasyonla ilgili ayrıntılar ise ortaya çıkmaya başladı.
     İddialara göre, zanlılar, paralarını gasbettiği iki genci polise giderek kendilerinden şikayetçi olmamaları için uzun süre tehdit etti.
     Zanlıların, bıçakla saçlarını kesmeye çalıştıkları gençlerden birinin bu sırada başından yaralandığı ve götürüldüğü hastanede polise tanımadığı kişilerce yaralandığını söylediği öğrenildi.
     Yanlarında çalışan bir kişinin, hırsızlık yaptığı gerekçesiyle babasına ait 7 koyuna el koyan zanlıların, kendilerine ait gazinolarda da müşterilerinin alkollü olmalarından faydalandıkları belirtildi.
     Zanlıların müşterilerden fazla ücret aldıkları, ücrete itiraz eden bir kişinin başına sopayla vurarak parasını gasbettikleri ifade edildi.
     Ayrıca iş yerini kiralamaktan vazgeçen bir kişiden, dükkana masraf yaptıkları gerekçesiyle zorla para aldıkları bildirilen zanlıların, bir cinayet olayını azmettirdikleri, zorla imzalatılan senetlerin bazen iki defa tahsilatını yaptıkları ileri sürüldü.
     Aramalarda, 200 bin lira paraya, 14 silaha ve bir de dinleme cihazına el konulduğu belirtildi.
     Zanlılar hakkında, suç örgütü kurmak, kasten adam öldürme, kasten yaralama, yağma, çek-senet tahsilatı, tefecilik, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, tehdit, darp ve konut dokunulmazlığını ihlal gibi suçlardan işlem yapıldığı öğrenildi.
     Polis, 4 gün önce Konya ve Bursada 40 ayrı adrese yaptığı suç örgütüne yönelik operasyonda 28 kişiyi Konyada, 2 kişiyi de Bursada gözaltına almıştı.
    
     Muhabir: Metin Bolat
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Konyadaki suç örgütü operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER