Erdoğan iddiasını ispatlamak için bunu yaptı!

Başbakan Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Samaras’a, Lavrion kampında eğitim gören teröristlerin isimlerini ve eğitim görüntülerini verdi.

Erdoğan iddiasını ispatlamak için bunu yaptı!

Örgütün üst düzey yöneticileriyle ilgili bilgileri de veren Erdoğan, Samaras’tan bu kampların kapatılmasını ve teröristlerin iadesini istedi. Erdoğan basın toplantısında da, “Artık Kıbrıs sorununu da tarihe gömelim” dedi.

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras dün Türkiye’yi ziyaret etti, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan’la görüştü. Hürriyet'in haberine göre, görüşmede Erdoğan, Lavrion kampında eğitim gören teröristlerin isimlerini ve terör kamplarındaki eğitim görüntülerini, örgütün üst düzey yöneticileri ile ilgili bilgileri Samaras’a verdi, bu kampların kapatılmasını ve teröristlerin Türkiye’ye iadesini istedi. Erdoğan geçtiğimiz günlerde Katar’da Samaras’tan terör kamplarının kapatılmasını ve teröristlerinin iadesini istemişti. Ancak Yunanistan bu kamplarla ilgili yalanlamada bulunmuştu. Erdoğan Atina’da yapılması planlanan caminin Türkiye tarafından yapılması isteğini tekrarladı. Görüşmede ayrıca Heybeliada Ruhban Okulu’nu ve Batı Trakya’daki Türklerin durumu da gündeme geldi. Erdoğan, Yunanistan’ın Batı Trakya’daki müftülerden sonra da imamların tayin yoluyla belirlemesinin yanlışlığını dile getirdi. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Batı Trakya Türk Azınlığı’nın görüşü bile alınmadan ekonomik tasarruf çerçevesinde 13 azınlık ilkokulunun faaliyetinin geçici olarak durdurulması da konuşulan konular arasında yer aldı.
<< Önceki Haber Erdoğan iddiasını ispatlamak için bunu yaptı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER