Konyanın Ağustos ayı ekonomik göstergeleri

Konyanın Ağustos ayı ekonomik göstergeleri


KONYA (A.A) - Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından hazırlanan Ağustos ayı Konya İli Ekonomik Göstergeleri bülteni yayınlandı.
     KTOdan yapılan yazılı açıklamada, aylık yayınlanan bültende Konya Perakende Güven Endeksi (KOPE), KTO İstihdam İzleme Bülteni ve Konya Dış Ticaret Bülteninin yer aldığı belirtildi.
     Ağustos ayında Konya Perakende Güven Endeksinin 4,9 değerini alırken TEPAV Perakende Güven Endeksinin sıfırın altında 2,9 değerini aldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Böylelikle KOPE, 7. ayında da TEPEden daha yüksek bir değer almıştır. KOPE geçen aya göre 8,3 puan yükselirken, TEPE geçen aya göre 0,9 puan yükselmiştir. Temmuz 2012de ilk kez sıfırın altına düşen KOPE, Ağustos ayında yükselerek tekrar sıfırın üstünde değer almıştır. AB-27 Perakende güven endeksi Ağustos 2012de hem KOPEnin hem de TEPEnin altında kalmıştır. Hem Konyanın hem de Türkiyenin Avrupa Birliğinden daha iyi performans sergilediği görülmektedir.
     Konyada perakende sektöründe Ağustos ayında da en iyi performansı birden fazla türde ürün satan bakkal, market ve büyük mağazalar alt sektörünün sergilediği vurgulanan açıklamada, en olumsuz performansı ise mobilya, aydınlatma ekipmanı ve ev içi kullanım ürünleri alt sektörünün sergilediği bildirildi.
     Geçen aya göre en fazla artışın birden fazla türde ürün satan bakkal, market ve büyük mağazalar alt sektöründe olduğu belirtilen açıklamada, en fazla düşüşün ise tekstil, hazır giyim ve ayakkabı alt sektöründe olduğu bildirildi.
     Açıklamada, Konya İli Ekonomik Göstergeleri bültenine www.kto.org.tr adresinden ulaşılabileceği duyuruldu.
    
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Konyanın Ağustos ayı ekonomik göstergeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER