Konyaya Yaşlı ve Engelli Araştırma Uygulama

Konyaya Yaşlı ve Engelli Araştırma Uygulama Merkezi


KONYA (A.A) - Selçuklu Belediyesi, Selçuk Üniversitesi (SÜ) ve Yaşlı ve Engelli Bakım Araştırma ve Uygulama Vakfı işbirliğinde, Yaşlı ve Engelli Bakım Araştırma ve Uygulama Merkezinin(YEBAM) ön protokolü imzalandı.
     SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, makamında yaptığı konuşmada, günümüz gerçekleri dikkate alındığında, giderek yaşlanan bir nüfusla karşı karşıya kalınacağını söyledi.
     Gökbel, YEBAMın Konya ve çevresinde ihtiyaç duyulan görevi fazlasıyla yerine getireceğini dile getirdi.
     Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise yaşlılar ve engellilerin hayatını kolaylaştırmak için birçok çalışma yaptıklarını, bu konuda da önemli bir projeye imza atmak için bir araya geldiklerini söyledi.
     Günümüzde yaşlı ve engelliler için birçok çalışma yapıldığını ancak temel bir eksikliğin hala giderilemediğini vurgulayan Altay, Bu eksiklik yaşlı ve engelli insanların hayatlarını kolaylaştırmak için gerekli nitelikli eleman eksikliğidir. YEBAM hem yaşlı ve engellilerin yaşamını kolaylaştıracak hem de onların hayatlarını kolaylaştırmak için nitelikli eleman yetiştirecek dedi.
     YEBAV Başkanı Adnan Ağırbaşlı da Türkiyede 9,2 milyon engelli vatandaş olduğunu, 76 milyonluk Türkiye nüfusunun 20 milyonuna hitap eden bir projenin imzasını attıklarını söyledi.
     Yaşlı ve engelli vatandaşlar için yapılacak olan merkezde, eğitim, rehabilitasyon, çalışma alanları ve sosyal tesislerin bulunacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Konyaya Yaşlı ve Engelli Araştırma Uygulama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER