Konyalı öğrencilerden Suriyeli çocuklara yardım

Konyalı öğrencilerden Suriyeli çocuklara yardım -İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin Suriyeli çocuklar için topladığı 6 kamyon dolusu yardım malzemesi, törenle yola çıktı -Bir grup öğrenci de tahsis edilen otobüsle, yardımların


KONYA (A.A) - Konyada ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin Suriyeli çocuklar için topladığı 6 kamyon dolusu yardım malzemesi, Gaziantepin Islahiye ilçesine gönderildi.
     Selçuklu Belediyesi, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesinin birlikte yürüttüğü Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında, 75 bin 888 öğrenci, Suriyeli çocuklar için yardım topladı.
     115 ilkokul ve ortaokulda toplanan gıda maddesi, kıyafet, battaniye, çocuk bezi ve oyuncak yüklü 6 kamyon, Suriyeli çocuklara ulaştırılmak üzere uğurlandı.
     Selçuklu Belediyesi önündeki törende konuşan Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Çocukların bu projeyle ne kadar önemli hasletler kazandığına şahit olduk. İnşallah oradaki acıya bir nebze çare olur diye temenni ediyorum. Ayrıca, kampanyaya katılan okullardan seçilen bir grup öğrenci, tahsis edilen otobüsle, yardımların yerine ulaştırılmasına eşlik edecek" dedi.
     Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, bu çalışma ile iki önemli değerin vurgulandığına işaret ederek, "Birincisi dostluk, ikincisi yardımseverlik. Küçük kardeşlerimizin böyle bir faaliyet içinde olması bizleri gelecek için ümitvar kılıyor" şeklinde konuştu.
     Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da projeye katılan büyük küçük herkese teşekkür ederek, bu yardımların çocuklar tarafından yapılmış olmasını önemsediğini söyledi.
     Programa, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Ak ile Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca da katıldı.
    
     Muhabir: Enes Kanlı
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Konyalı öğrencilerden Suriyeli çocuklara yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER